Birgitta och Kjell Carmstad har handlat mycker kläder hos Thernlunds genom åren. Foto: Christian Lärk

Thernlunds konkurs: ”Det är många Lidingöbor som är ledsna”

Thernlunds Modehus öppnade sin första butik på Lidingö redan 1955. Nu har kedjan gått i konkurs och trogna kunder är ledsna.

  • Publicerad 11:58, 3 jan 2020

Utanför butiken på Stockholmsvägen 38 träffar Mitt i Lidingöborna Birgitta och Kjell Carmstad, som har handlat mycket kläder hos Thernlunds genom åren.

– Det känns väldigt tråkigt att Thernlunds stänger, de har alltid funnits här. Lidingö behöver en sådan här butik. Det är synd att de små butikerna försvinner. De gör att det blir lite mysigare, säger Birgitta Carmstad.

Anrika Thernlunds har gått i konkurs

Johan Landberg. Foto: Christian Lärk

Johan Landberg tycker också att konkursen är en förlust för Lidingö.

– Jag är uppvuxen här och har varit kund i alla tider. Så det är verkligen jättetråkigt. Folk handlar kanske på nätet nu, men förr i tiden var det till  Thernlunds man gick för att handla sina kläder. Lidingö behöver en välsorterad herrbutik med kvalitetskläder, med ett urval även för märkesintresserade. De har alltid haft kläder som passat mig. Nu är jag pensionär och det är inte så ofta jag behöver ny kostym, säger han.

Carina Hellman.  Foto: Christian Lärk

Lidingöbon Carina Hellman är också besviken.

– Min man har alltid varit kund här. De hade en kille som jobbade här från att han var 15 år i stort sett tills han gick i pension. Det var min mans favorit bland personalen. Han drog hit mycket kunder. Det är många Lidingöbor som är ledsna. Nu har vi bara Dressman kvar.

Anrika Thernlunds har gått i konkurs