Therese Alshammar och Petter klarade pärsen

Det gick rekordsnabbt i går måndag i Ö till ö, VM i swimrun, i Stockholms skärgård. En bit efter täten sprang Therese Alshammar och Petter i mål på Utö.

  • Publicerad 17:27, 4 sep 2018

Måndagens ÖTILLÖ, VM i swimrun i Stockholms skärgård, gick rekordsnabbt. Förhållanden var idealiska för ett snabbt lopp runt den 75 kilometer långa banan från Sandhamn till Utö. Vattnet var varmt och det blåste knappt något.

Herrklassen vanns av Team Sport Office på tiden 7:39:25. Därmed slogs fjolårets rekordtid med nästan 19 minuter.  

– Vi hade inte i vår vildaste fantasi kunnat drömma om en sån overklig sluttid, säger segrarna Fredrik Axegård och Alex Flores i ett pressmeddelande. Vi siktade på under åtta timmar.

”Petter är fantastisk”

Damklassen vanns av Team Outdoor Experten med Kristin Larsson och Annika Ericsson på tiden 8.56,26 vilket är 36 minuter än det tidigare rekordet. 

Även i mixedklassen gick det undan. Laget med Martin Flinta och tjeckiskan Helena Erbenova Karaskova fick tiden 8.16,15 och slog rekordet från 2016 med 33 minuter.

I mixedklassen var det debut för Team Nordväggen med artisten och Södermalmsbon Petter och simstjärnan Therese Alshammar som bor på Östermalm. De kämpade bra och kom på 41:a plats med tiden 11.54,44.

”Petter är en otroligt stark artist, inspiration och fantastiskt stark simmare och atlet, skriver Alshammar på instagram. Höll jämt skägg med mig i simningar, höll mitt humör uppe och drog mig fram sista biten i mål”.