Sedan barnsben har hon varit intresserad av måleri. Det började med papper och penna. Men för två år sedan hittade hon akrylfärgerna. I slutet av sommaren öppnar hon sitt eget galleri – Galleri Clementine.

– Jag målar hela tiden, jag har nog hundra tavlor som står och jag har målat massor nu i sommar, jag vill att folk ska kunna se mina tavlor och kanske köpa någon.

Fick massa nej

Trots att hon är ganska blyg så har hon alltid tagit saker i egna händer och så även denna gång berättar hon. Hon försökte få andra gallerier i stan att ta in hennes målningar, men fick nej.

– Jag fick massa nej, jag är ganska ung och har ingen utbildning och då tänkte jag att får jag inte komma in någonstans så får jag starta mitt eget.

En lokal på 50 kvadratmeter, med vita väggar, i nära kyrkan i Täby kyrkby hamnade i Theas blickfång. Den hade stått tom under en längre tid och med hjälp av mamma så pratade de med fastighetsägaren som tillät dem att hyra lokalen.

– Nu jobbar vi med de sista detaljerna och hänger upp det sista. Jag har haft flera idéer på hur det ska se ut och det känns jättekul att det börjar bli klart. Det svåra är att få allt att hänga rakt, säger hon.

Öppnar i augusti

Den 5 augusti klockan 11-16 är öppningsdagen, och som en hjälp på traven har två konstnärer, Malin Östlund och Karolina Palmer, skänkt två litografier som hon ska lotta ut under dagen.

Planen är att större delen av utställningen ska bestå av Theas egna konstverk. Men just nu finns även en gästutställare till lokalen.

–  Just nu har vi en gästartist som ställer ut kvinnokroppar i lera. Men vi fokuserar mycket på mina egna tavlor.

I galleriet ska Thea arbeta själv så det kommer bara vara öppet på fredagar och lördagar då hon fortfarande har ett år kvar på gymnasiet.

Måla, det vill hon göra för resten av livet.

– Jag skulle vilja öppnat ett större galleri, men nu tänker jag bara på hur det ska gå med det galleri jag har och på att måla tavlor.