The Shibanski gjorde solodebut i maj i år med singeln "(I Want To Seduce) Sofia".Den 1 december släpper Mina Demian, som han egentligen heter, två ytterligare singlar – "Mark Of The Beast" och "Jag måste slänga boken".

Obesvarad kärlek och smärta

Och visst är det blues över låtarna. Obesvarad kärlek, smärta, styrka och mod präglar texterna. Däremot rör sig musiken i den svenskspråkiga singeln mer mot 70-talspop.

– Som artist måste man ha utrymme att få utforska. Nu utgår jag mer från själva låten än genren. Jag är en bluesman, men skriver allt mer utanför trygghetszonen, berättar han.

Ser ljusare ut

"Mark Of The Beast" är å sin sida mer renodlad 30- och 40-tals countryblues.

– Americana, blues och folk är min utgångspunkt. Men man vet aldrig hur en låt utvecklar sig, säger Mina Demian.

Efter ett tufft ekonomiskt 1,5 år ser det ljusare ut för många musiker, så även för Mina Demian. Till nästa år planerar han både att släppa en EP och börja spela live.

– Jag tror det kan smälla till rejält med spelningar de kommande åren, men nu har jag 100 procent fokus på att vara hemma i studion i Hässelby.

Ovan vid svenska

Mina Demian bodde utomlands under hela sin uppväxt och sitt unga vuxenliv. Engelska och arabiska är förstaspråken. Men han tror att han kommer skapa allt mer på svenska.

– Det har varit läskigt. Svenska språket har inte riktigt varit mitt sätt att uttrycka mig på. Men jag vill skapa på svenska och har fem, sex svenska låtar på gång.