Testa tjejfotboll i Hagsätra på nationaldagen

A-lagsspelare från Djurgården är på plats när Rågsveds IF ordnar flickfotbollsdag på Hagsätra IP på nationaldagen. Alla tjejer i åldrarna 6-14 år är välkomna. – Vi vill försöka få fler tjejer att bli fysiskt aktiva, säger Tobias Tegnestrand, sportchef i Rågsveds IF.

  • Publicerad 14:23, 30 maj 2017

I dagsläget är cirka 100 flickor i åldrarna 6-14 år aktiva i klubbens flickfotbollslag. Men det skulle kunna vara många fler, menar sportchefen.

– De har funnits en barriär för tjejer här i området att idrotta. Det är väldigt få tjejer som söker sig till föreningslivet och särskilt bland flickor med invandrarbakgrund är det få som är fysiskt aktiva. Det vill vi ändra på genom at sänka tröskeln och visa att det finns en etablerad fotbollsverksamhet för tjejer i Rågsved.

Klubben får bästa möjliga draghjälp. Flickfotbollsdagen på nationaldagen – nästa tisdag – anordnas i samarbete med Djurgårdens IF. Spelare från storklubbens dam- och juniorlag kommer att finnas på plats på Hagsätra IP.

– Vi kommer dels ha vanlig träning med instruktörer både från Djurgården och Rågsved. Sen blir det en del kringaktiviteter. Till exempel kan man testa att spela street football två mot två tillsammans med spelare från Djurgården, säger Tobias Tegnestrand.

 

Fakta

Flickfotbollsdag

Vad? Fotbollsträning med kringaktiviteter som speedshooting, street football och ansiktsmålning
Var? Hagsätra IP
När? Tisdag 6 juni klockan 11-14
Vem? För tjejer 6-14 år.
Hur? Om man inte spelar i Rågsveds IF kan man anmäla sig med sms till 076-5809833

Arrangör är Rågsveds IF i samarbete med Djurgårdens IF. Mer info på hemsidan rågsvedsif.se

 

Visa merVisa mindre