Parkourparken i Tyresö invigs snart. Foto: Sandra Samppala

Testa parkourparken i dag

Det tog lång tid. Men i dag kan du testa parkourparken.

  • Publicerad 08:57, 1 sep 2018

Tanken var att parkourparken intill skejtparken i Wättinge skulle stå klar 2017. Men den blev dyrare än väntat, som Lokaltidningen Mitt i tidigare har skrivit om, så bygget drog ut på tiden.

Nu är den redo.

– Äntligen kan vi öppna den. Jättekul! Det är en unik anläggning som kommer att dra till sig ett stort intresse även utanför Tyresös gränser. Vi har märkt en stor efterfrågan inte bara från kommunens egna barn och ungdomar utan även från folk från andra kommuner, säger Stefan Fridén, fritidskonsulent vid kommunen.

Parken tjuvöppnade redan i fredags. Klockan 13 i dag, lördag, invigs parken med tal av Lotta Stjernfeldt (M), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

– Parkourutövare kommer att ha en liten uppvisning, men framför allt kommer vi att släppa på så att alla nyfikna kan prova på, säger Stefan Fridén.

Blev parken som ni hade tänkt från början?

– Vi var tvingade att göra några förändringar på grund av att anbuden vid fick in låg över budget, men det är inga stora förändringar, alla funktioner finns kvar, säger Stefan Fridén.

Kommunen höll budgeten på 3,1 miljoner kronor, enligt honom. Gymnastikförbundet och Stockholms idrottsförbund har också gått in med pengar i projektet.

 

 

 

Fakta

Detta är parkour

Parkour går ut på att träna kroppen till att på ett smidigt och kontrollerat sätt kunna forcera olika typer av hinder i omgivningen utan hjälpmedel.

Parkour innehåller rörelser som hopp och rulla och olika tekniker för att ta sig över hinder.

Parkour är inte tävlingsinriktat och saknar ett poängsystem.

Parkour grundades i Frankrike och namnet betyder på svenska hinderbana.

 

Källa: Wikipedia
Visa merVisa mindre