Bollkoll. Testa handboll på höstlovet.

Testa handboll och gör robotar

Den här veckan drar höstlovet igång. Här är ett axplock av sådant som är gratis.

  • Publicerad 10:29, 23 okt 2020

Den som har tråkigt på höstlovet kan kolla in den här listan på aktiviteter. Till exempel ordnas gratis handbollsskola för barn och unga på olika nivåer, från sju år. Tiden är torsdag-fredag 10-13 i Gustavsbergs sporthall, Ekvallen, drop in. Ledare och vuxna på plats, ta med egen mellis.

Tisdag-onsdag 10-15 kan du kika in på Gustavsbergs konsthall i hamnen. Under två dagar växtfärgar de tyg och papper, binder en egen bok, gör stämplar och skulpterar i textil. Gratis. Anmälan görs till konsthall@varmdo.se, max 8 deltagare. Oömma kläder, ta med lunchlåda, och gärna något gammalt klädesplagg som du vill färga i en ny kulör. För barn och unga 12-16 år. Odelbergs väg 9, plan 2.

Gustavsbergs bibliotek och Tekniska museet bjuder in till Robotzoo med ”vilda djur och robotar” på tisdag 10-12, 13-15 och 15-17. Testa att skapa egna robotvarelser med wellpapp, sugrör och Strawbees-kopplingar. Med enkel programmering väcks sedan robotvarelsen till liv och rör sig, blinkar och lyser! Runda huset, plan 4, gratis men förboka på bokagrupp.se/varmdo.

På torsdag kl 11, 13 och 14 kan du också – om du vågar – vara med på spökig högläsning i Runda huset. Barn 6-10 år är välkomna och samma sak där, det är gratis men boka din plats på bokagrupp.se/varmdo.

Nyfiken på vad som händer i Nacka under lovet? Läs här