Åklagare Per Lindqvist är förtegen om utredningen och till Mitt i har han uppgett att en omhäktning förmodligen kommer att ske när åtalstiden går ut på måndag, den 19 april.

– Jag har tyvärr inte möjlighet att svara på frågor kring utredning i övrigt.

Tidigare har Per Lindqvist uppgett till SVT att allvarlig brottslighet avvärjdes när paret greps på långfredagen.

Enligt uppgifter till SVT är de båda misstänkta utländska medborgare och har tillfälligt uppehållstillstånd.

Båda förnekar brott

Mannen har jobbat på en grundskola i Stockholms län. Dagen för gripandet gjorde Säkerhetspolisen en husrannsakan på skolan och tog med sig en gemensam dator. Den har nu lämnats tillbaka.

Kvinnan jobbade fram till gripandet deltid som personlig assistent. Hon har även pluggat och fått CSN-bidrag.

Stämpling är en form av förberedelse till brott som betyder att en person i samråd med någon annan beslutar att begå ett brott, försöker förmå någon att utföra brott eller åtar sig att utföra ett brott. Förundersökningen bedrivs av Säpo och leds av riksenheten för säkerhetsmål.

"Ordnade förhållanden"

Flera förhör har hållits med de misstänkta den senaste veckan. Mannens advokat Ronnie Wandt säger att hans klient nekar till brott, och det gör även kvinnan.

– Han har varit här tillsammans med sin fru ganska många år. De har levt under ordnade förhållanden, båda har jobbat här. Man kan fråga sig vilka bevekelsegrunder de skulle ha för att begå ett sådant brott, säger Ronnie Wandt till SVT.

De två misstänka anhölls först i sin frånvaro, innan de greps den 2 april. Nu är de häktade på sannolika skäl misstänkta för stämpling till terroristbrott, vilket är den starkare misstankegraden.