Terese blev Lidingöloppets miljonte löpare i mål

Sedan Lidingöloppets start har nu en miljon löpare passerat mållinjen. Det blev 37-åriga Terese Artvin från Enskede gård som kom i mål vid precis rätt tillfälle i lördagens 30-kilometerslopp.

  • Publicerad 10:23, 1 okt 2018

– Det var ju jätteroligt! En verklig överraskning, säger Terese Artvin som hyllades med blombukett och en rad priser efter målgång.

Före loppet hade hon läst på Lidingöloppets hemsida att den miljonte löparen skulle utses under helgen, men det var inget hon funderade på.

”Efter tre mils löpning var det inget jag tog in”

– Mina anhöriga hörde att de ropade ut att de som kommer in på upploppet om ett par minuter har chansen. Jag hörde nog också något, men efter tre mils löpning var det inget jag direkt tog in, säger Terese Artvin.

Men den miljonte att korsa mållinjen blev hon alltså. Det var det 54:e Lidingöloppet sedan starten 1965, men det första på 30 kilometer för Terese.

– Jag sprang 15 kilometer i fjol och hade bestämt mig för att köra den klassiska distansen i år.

Klarade medaljtiden dessutom

Och hon sprang bra. Terese kom i mål på 2.37.23 – precis under 2.38 som är gränsen för medaljtid för damer.

– Ja, det var ju grädde på moset att jag klarade det också, det som var mitt mål.

Hur känns det i benen i dag då?

– Det känns bra. Jag är lite öm i ena foten och har ont i trampdynorna efter alla nedförsbackar, men det är ingen fara. Jag hade tränat ganska bra innan loppet, jag visste ju att det är en tuff bana.

Fri startplats för evigt

Och fler besök på Lidingö lär det bli för Terese. Hon belönades nämligen inte bara med blommor utan även med fri startplats i TCS Lidingöloppet för alltid.

– Jättekul! Jag får springa valfri distans, och de är inte gratis de här loppen.

Maran i New York väntar 2019

Dessutom fick Terese en rad sponsorprylar så som löparskor, massagekudde och presentkort på resor och sportprylar – plus en startplats i New York City Marathon 2019.

– Fantastiskt! Jag har haft lite som en målsättning att springa ett maraton. Det är inte lätt att få en plats i New York, så det ska jag absolut försöka springa.

Brukar du ha turen på din sida?

– Nej, jag har aldrig tur i spel, eller lotteri eller vad man ska kalla det här. Det var väldigt oväntat!