Avtal. Tensta träff ska bli en mötesplats för lokalt föreningsliv igen. Foto: Anna Wettergård

Tensta träff ska fyllas med föreningsliv igen

Rädda Barnens Riksförbund och Riksorganisationen Folkets Hus och Parker tar över Tensta träff. Det framgår i en ny avsiktsförklaring.

  • Publicerad 16:43, 21 jun 2022

I november i fjol stod det klart att Tensta gymnasium och Tensta träff sålts av staden, till det privata bolaget Hemsö AB.

Köparna meddelade att planen var att återinföra olika slags skolverksamheter i gymnasiets gamla lokaler, och återigen fylla Tensta träff med lokalt föreningsliv. Båda byggnaderna skulle även genomgå omfattande renoveringar.

Klart: Nu har Tensta gymnasium sålts

Helt klart: Tensta gymnasium sålt till privat bolag

Föreningsverksamheter igen

Renoveringen av gymnasiet pågår, och när den beräknas vara klar i december 2024, ska renoveringen av Tensta träff börja.

Till dess vill man dock ha verksamheter i byggnaden, och nu står det klart att det är Rädda Barnens Riksförbund och Riksorganisationen Folkets Hus och Parker som kommer dra i gång dessa. I förra veckan tecknades en avsiktsförklaring mellan de två organisationerna, Spånga-Tensta stadsdelsnämnd och Hemsö AB.

Aktörerna ska ha särskilt fokus på den så kallade Stockholmssalen med tillhörande mötesrum, och att skapa en mötesplats för allmänheten, står det i dokumentet.

"Syftet är att möjliggöra en medborgardriven mötesplats som aktivt bidrar till områdets positiva utveckling och främjar barn och ungas förbättrade uppväxtvillkor", skriver man vidare.

I avtalet skriver staden även att det är viktigt att organisationerna inkluderar lokala aktörer och föreningar i verksamheten.