SOMMARÖPPET. Sundbybergs TK har beslutat att rackethallen ska vara öppen hela sommaren. Detta för att erbjuda sundbybergare aktiviteter, enligt Jan Pelli (bilden). Foto: Jonny Andersson

Tennisklubben vill ordna sommarkollo

Med ambition att ordna sommarkollo håller Sundbyberg Tennisklubb rackethallen öppen i sommar. Nu väntar klubben på besked från fritidsförvaltningen.

  • Publicerad 16:38, 19 maj 2020

Med anledning av att all kolloverksamhet på Gräddö är inställd, har fritidsförvaltningen Sundbybergs stad i uppdrag att erbjuda föreningarna möjlighet att "skapa coronaanpassade sommaraktivitet för barn och unga".

Föreningar som ordnar verksamhet får ekonomiskt bidrag.

– Vi har fått in ansökningar om exempelvis dagkollo och ska gå igenom dessa. Vi har även utökat "Passa vidare" med en vecka. Målet är att det ska finnas aktiviteter hela sommaren, säger Johan Larsson, föreningsstrateg i Sundbyberg.

En av föreningarna som nappat är Sundbybergs Tennisklubb, STK. I måndags kväll beslutade styrelsen att hålla rackethallen i Ör öppen hela sommaren. Normalt är den stängd under lågsäsong och skulle så varit i juli.

Föreningen har ansökt om att få hålla i verksamhet för barn och unga under sommaren. I rackethallen erbjuds möjlighet att spela tennis, squash, bordtennis, badminton och pickleball. Det finns också två tennisbanor utomhus.

– Kanske för någon form av kolloverksamhet. Vi planerar för att ha instruktörer som kan ge en allmänna instruktion i dessa sporter, säger Jan Pelli, verksamhetsansvarig i rackethallen.

Jan Pelli vill också att det ska ges möjlighet för vuxna sundbybergare att hålla igång i sommar.

Hur tänker ni kring risken för smittspridning?

– Vi behöver strukturera och reglera så att inte för många kommer samtidigt, säger Jan Pelli.

Enligt Johan Larsson hoppas fritidsförvaltningen under nästa vecka kunna ge besked till föreningarna som ansökt om att hålla sommarverksamhet.

Fler föreningar som vill hålla kollo

Sundbybergs TK är en av flera kultur- och idrottsföreningar som ansökt om medel för att ordna verksamhet för barn och unga i sommar. Teatersällskapet Lilla Parken och Verdandi är två andra föreningar.

Flera föreningar som sedan tidigare beviljats bidrag har den senaste tiden inkommit med kompletterande bidragsansökningar för att förlänga sina versamheter. Några är redan kopplade till "Passa vidare" som inleds den 15 juni.

Kultur- och fritidsförvaltningen ska vara en stödjande funktion för föreningar som beviljas bidrag för att hålla i sommaraktiviteter. Bland annat för att utbilda eventuella sommarjobbare och hålla koll på att riktlinjer efterföljs.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Att semla eller inte semla – det är frågan

Nyheter Smarrig bulle väcker känslor Fastlagen infaller först i februari, men det har ingen betydelse för dagens gudlösa semmelälskare. Är det något att jämra sig över? Måltidsforskaren Richard Tellström tycker inte det.fredag 22/1 16:40

Fotbollsderbyn redan i februari på Tele2

Sport Gnaget mot Bajen, Dif och BP i minicup Stockholmlagens damer mäter krafterna direkt i en försäsongscup på Tele2 i februari. – Det ger oss möjlighet att förbereda oss för den kommande allsvenska säsongen på ett mycket bra sätt, säger Anne...torsdag 21/1 1:15

19-åringen kan ha begått andra brott på rymmen

Nyheter Polisen söker vittnen Åklagaren och polisen söker fortfarande vittnen till mordet i Rissne, men också dem som har uppgifter om ett annat rån i Sundbyberg som 19-åringen kan ha begått.onsdag 20/1 9:26