branden. Hallen på onsdagsmorgonen. Foto: Jonny Andersson.

Tennishallen i Näsbypark brann ner

Näsbyparks tennishall brann natten till onsdagen ner till grunden. Klubbchefen Kenneth Bergbom väcktes av ett polissamtal och hann bara till sin arbetsplats för att se den fulla förödelsen.

  • Publicerad 10:19, 5 aug 2020

02.05 på onsdagsnatten larmades räddningstjänsten om en brand på Bergtorpsvägen i Täby. Automatlarmet i tennishallen hade gått igång och vid räddningstjänstens ankomst var byggnaden övertänd.

Kenneth Bergbom, klubbchef i Näsbyparks tennisklubb, väcktes på natten av ett telefonsamtal från polisen och åkte direkt.

– Det här är bara fruktansvärt! Efter att ha stått utanför avspärrningarna en stund vill man ha svar. Är den anlagd? Kan något räddas? Sedan insåg jag att brandbefäl inte kan svara på sådant direkt, säger Kenneth Bergbom och fortsätter:

– Det är fruktansvärt att se en hel anläggning i lågor. Alla barn som har sina träningar här. Vi har 1 200 medlemmar och tennissporten ser en uppgång.

Redan under förmiddagen har NPTK:s styrelse ett krismöte, därefter har Kenneth Bergbom kallat sin personal till möte. I hallen fanns fem tennisbanor, kafé, gym, shop och klubbens kansli.

Räddningstjänsten, som var på plats med tolv enheter, arbetade på onsdagenmorgonen med att begränsa risken för spridningen till närliggande byggnader.