Tellus ”Trick or Treat” ska locka folk till Zinken

På onsdag är inte bara Halloween utan även hemmapremiär för IK Tellus som tar emot Broberg/Söderhamn i bandyns elitserie. För att dra mer folk till matchen har den lilla klubbens mittfältare Filip Skoglund valt att gå ”Trick or Treat” via Facebook Messenger – till motståndarlagets supportrar.

  • Publicerad 09:40, 28 okt 2018

Upptåget innebär att alla som angett att de bor i Stockholmsområdet och gillar Broberg/Söderhamns Facebooksida kommer att få en numrerad gratisbiljett till matchen skickad till sig under helgen, med reservationen att om den inte används kommer det att få konsekvenser.

– Självklart är biljetterna numrerade, så att jag har koll på vem som kommer och vem som inte kommer, säger Filip Skoglund.

Kämpar med publiksiffrorna

Den 26-årige mittfältaren kom till IK Tellus från just Broberg/Söderhamn inför förra säsongen och har sedan dess varit en av lagets mest tongivande spelare. Trots att klubben gör sitt tredje år i Elitserien kämpar man dock fortfarande med publiksiffrorna.

– Vi spelar på Zinkensdamms IP i centrala Stockholm, men ändå känner nästan ingen till oss. Samtidigt bor det många i Stockholm från andra orter som håller på andra lag i serien. Därför är en strategi vi har att locka motståndarlagets supportrar till våra matcher i stället, säger Daniel Eiderbäck, marknadsansvarig i IK Tellus.

”Nästan för bra för att vara sant”

Det här är inte första gången Filip Skoglund skojar med Bandysverige. Tidigare har han bland annat kuppat in sig på listor över vem i serien som skjuter hårdast i Elitserien och på Instagram har han lurat folk att han kommit med i Idol.

Filip Skoglund Halloweenpysslar i IK Tellus omklädningsrum på Zinkensdamms IP. Foto: IK Tellus

– Jag gillar ju att skoja lite med folk. När jag fick se i spelschemat att vi möter mitt gamla lag på just Halloween, det var nästan för bra för att vara sant. Vi har ju gjort lite annorlunda saker i Tellus förut, så det är kul att kunna vara en del av det, säger Filip Skoglund.

Flera fantasifulla Tellus-upptåg

Ja, även IK Tellus som klubb har en fäbless för skojiga upptåg. Tidigare har de genomfört en rad fantasifulla kampanjer så som StarkOfWesteros, KrighsSituation, Fake Ticket Swap och PokémonGo Egg Hatching Squad.

IK Tellus har inlett årets serie med två bortaförluster. I första matchen var man på väg att skrälla mot guldfavoriten Villa-Lidköping, men föll till slut med 1–3. Och i fredags blev det förlust med 4–5 mot IK Sirius i Uppsala.

Se Filip Skoglund prata om sitt bus

Kanske tar man sina första poäng hemma mot Broberg/Söderhamn på onsdag. Då får vi också se hur många bortafans som Filip Sloglund har lyckats lura till Zinken.

Här kan du se en film där Filip Skoglund berättar om sitt upptåg: