IK Tellus Bandy ledde sensationellt med 1–0 efter en timmes spel i elitseriepremiären. Foto: Carlos Montecinos

Tellus nära tjuvstarta Elitserien med en Big Bang

Motståndet var tuffast tänkbara för IK Tellus när bandyns Elitserie tjuvstartade på fredagskvällen – skyhöga guldfavoriten Villa Lidköping på bortaplan. Men David höll på att välta Goliat med en gigantisk skräll. Tellus ledde efter en timmes spel, men föll till slut med 1–3.

  • Publicerad 10:30, 20 okt 2018

– Tellus försvarade sig förundransvärt bra med tanke på att de ligger långt efter oss i istimmar, säger Villa Lidköpings tränare Johan Sixtensson till TT.

Tellus tog ledningen genom 21-årige Johannes Camilton, hans första Elitseriemål i den blågula tröjan, och höll tack vare starkt försvar och storspel av målvakten Markus Karlsson tätt en bra bit in i andra halvlek.

Höll nollan i en dryg timma

Först efter en dryg timmes spel kunde Villa Lidköping kvittera, genom tidigare Hammarbyspelaren David Karlsson, och till slut vann hemmalaget med 3–1.

Men det var ändå en imponerande insats av IK Tellus mot laget som över hälften av Elitserietränarna tippar ska ta hem SM-guldet i mars.

Hemmapremiär den 31 oktober

Nästa match för IK Tellus är mot IK Sirius borta den 26 oktober. Därefter blir det hemmapremiär, förutsatt att isen på Zinkensdamms IP är på plats, mot Broberg/Söderhamn onsdagen den 31 oktober klockan 19.