Telekomföretaget har fått nog och lämnar Rinkebystråket efter inbrottsförsök med hjullastare och butiksrån. Foto: Pressbild

Tele2 lämnar Rinkeby

Nu lämnar Tele2 Rinkeby. Företaget kommer inte att återöppna butiken på Rinkebystråket, som varit stängd sedan ett inbrottsförsök. Droppen blev när en hjullastare kraschade in i butikens entré tidigare i vår.

  • Publicerad 14:52, 4 maj 2016

Butiken hade bara varit öppen i tre och en halv månad när en hjullastare kraschades rakt in i entrén, tidig morgon den 18 februari. Sedan dess har ett renoveringsarbete av lokalerna pågått. Nu har telekomföretaget beslutat att inte öppna butiken igen på Rinkebystråket.

– Faktum är att under väldigt kort tid har vi haft ett butiksrån, ett större inbrottsförsök och utöver det även ett antal andra incidenter som vi inte vill gå in på i detalj. Vi värnar om vår butikspersonals säkerhet och har därför tagit beslut om att inte återöppna i Rinkebystråket, säger Malin Selander presschef för Tele2 Sverige AB.

Hon berättar att personalen omplacerats och inte behövt sluta.

Handelsgatan Rinkebystråket invigdes i oktober förra året och har tagit sju år att färdigställa. Fastigheterna längs stråket ägs av Familjebostäder.

– Vi tycker att det är jättetråkigt att de har tagit det här beslutet. Vi har i dagsläget inte fått några indikationer från andra hyresgäster, att det skulle kännas osäkert i området. Det vi jobbar med nu är att försöka hitta en ny aktör till stråket, säger Erica Lawesson, kommunikationsdirektör på Familjebostäder.