Släpper nytt. Patrik Arve från Bromma släpper eget album. Foto: Daniel Milton/Mostphotos

Teddybears-Patrik släpper egen platta

Patrik Arve, medlem i bland annat bandet Teddybears, från Stora Mossen har många strängar på sin lyra. Nu släpper han eget album, där fokus ligger på djurens rätt och veganism.

  • Publicerad 11:15, 19 mar 2020

Jag nystar upp ämnen som jag brinner för.

Patrik Arve är en av tre medlemmar i musikgruppen Teddybears. Förutom det är han även sångare i punkbandet Nya Krösus och i Swedish Tiger Sound. Musik är en stor del av hans liv helt enkelt.

– Jag har åtta band, jag går upp och gör en låt och tänker att ”det här kan man använda till det bandet”. Plus att det är svårt att överleva i den här branschen, man kan inte lägga alla ägg i en korg, säger Patrik Arve.

Hans nya album, "Skärpning på alla plan", släpps dock under sitt artistnamn Von Arfve.

Vad handlar ditt nya album om?

– Det är lite lugnare än det jag brukar göra. Albumet är på svenska, jag har några gästrappare men annars har jag gjort allt själv. Jag nystar upp ämnen som jag brinner för, som veganism, rättvisa på jorden och klimathotet, säger han.

Lyfter djurens rätt

Skivan ligger minst sagt i tiden, för Patrik Arve tar upp wet markets i Asien. Det är marknader där man säljer djur, och preliminära uppgifter visar att det nya coronaviruset spridits från en matmarknad i Wuhan-provinsen i Kina. Enligt Världshälsoorganisationen, WHO, behövs dock ytterligare utredningar innan detta kan säkerställas helt.

– Det finns hur många dokumentärer som helst om det här, de slaktar djur som är hopträngda i burar, människor tar på dem och så sprids viruset, och nu ligger jag själv här hemma med alla symptom för covid-19, säger Patrik Arve som hostar igenom sig intervjun.

Han har länge varit vegan och kämpat för djurens rätt. Efter coronavirusets utbrott i stora delar av världen, tror han att folk börjar förstå allvaret, och hoppas att fler ska uppmärksamma djurmarknaderna.

– Det är en halvdeppig skiva, men det är jävligt viktigt.

Albumet släpps den 27 mars.

Von Arfve

Namn: Patrik Arve

Bor: I hans mormors gamla hus i Stora Mossen med sin fru, tre barn och hund

Smultronställe i Bromma: "Alla skogspartier och vattnet. Jag brukade ta moppen tre minuter och hoppa i vattnet varje dag, men nu har jag en balja på tomten. Och även Kärsön, jag är en frisbee-golfkille".

Visa merVisa mindre