PIONJÄR. Damien Eie, partiledare för Technopartiet, tycker att stockholmarna kan behöva klä av sig lite mer. Både kläder - och fördomar. Foto: Erik Simander

Technopartiet startar nakenklubb på Söder

"Kom naken. Kom som du är. Gör vad du vill. Allting stannar här". Med de orden fortsätter Technopartiets ledare Damien Eie dundra fram i Stockholm – med en helt ny nakenklubb i Skanstull.

  • Publicerad 12:09, 20 feb 2018

Som StockholmDirekt tidigare berättat har ett nytt, något oväntat, parti gett sig in i det politiska spelet inför valet i höst. Det rör sig om Technopartiet, som med DJ:n och rejvarrangören Damien Eie i spetsen, bland annat vill lyfta frågor om vem som har rätt till det offentliga rummet, personlig frihet och gratis kollektivtrafik till alla.

Rejvare startar politiskt parti – vill släppa allt fritt

I grunden brinner partiet främst dock för det nattliga Stockholm, där konservativa öppettider och obegriplig byråkrati sätter käppar i hjulet för stockholmarnas personliga frihet – såväl som Stockholms potential som nöjesstad, enligt anhängarna.

Och nu får Södermalmsborna en rejäl kaka frihet att sätta tänderna i. Tillsammans med Linus Nyström, Joakim Änn och Eddie Eneqvist startar nu partiledaren Eie en helt ny lördagsklubb med elektronisk musik i Skanstull.

Konceptet? Ju naknare, desto bättre. Klär du av dig naken i garderoben får du nämligen fritt inträde.

RÖSTLUND: Hur fan funkar garderoben på en nakenklubb?

"Detta är bara första steget"

Damien Eie, som för närvarande ligger och lapar sol på Koh Lanta, säger att det ligger helt rätt i tiden.

– Vi vill vara i fronten och visa att det är nya tider. Allas frihet måste respekteras, det handlar om ett öppet Stockholm för alla. Det är dags att Stockholm växer ur sin puppa som pittoresk småstad till en internationell storstad, detta är bara första steget.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Klubbens lokaler i en källare på Götgatan 99 har "schyssta små vinklar och vrår" som lämpar sig ypperligt som hångelrum, enligt arrangörerna. Här ska besökarna känna sig bekväma nog att göra vad de vill, med vem de vill. Men den nya satsningen handlar inte bara om sex, enligt Eie.

– Namnet Klubb Naket är en metafor för att man kommer naken som den man är och den man vill vara, utan fördomar. Vi tycker att alla ska ha rätt att gå ut och klubba utan att behöva bli utsatta för trakasserier, oavsett kön, läggning eller annan fantasi. Vi riktar oss till fetisch- och queerpubliken och sexuell frihet är en del av vårt manifest.

"En öppen och sexig plats"

För att alla ska känna sig trygga kommer det finnas särskilda värdar, "klubbkompisar", på plats som hjälper till om någon känner att den blivit utsatt för något oönskat.

– Vi jobbar aktivt mot sexism, respekt är ett nyckelord. Det ska vara en öppen och sexig plats som skapar en befriande stämning för dig och de omkring dig, säger Damien Eie som tillägger att han snart kommer hem från Thailand för att med full kraft kicka igång valåret.

Klubb Naket har premiär i korsningen vid Skanstull lördag 24 februari, och kommer hålla öppet 22-03 varje lördag.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android