Team X har högtflygande planer. Foto: Läsarbild Tobias Forslund

Team X skördar VM-framgångar i fallskärm

Damerna i det svenska fallskärmslandslaget kom hem med två brons från VM och WC. Nu siktar damerna i Team X som kommer från Sundbyberg, Solna och Täby mot fler medaljer. Och gärna av ädlare slag.

  • Publicerad 12:26, 2 nov 2018

De kastar sig ut från flera tusen meters höjd. På väg ner mot marken gör det svenska damlandslaget i fallskärmshoppning, Team X, flera formationer i luften. Man ska hinna med så många formationer som möjligt på 35 sekunder.

Nu har laget bestående av Katarina Sonnevi, Bodil Almberg, Lena Erlandsson och Johanna Forslund kommit hem från VM i Australien och Världscupen i Bahrain. Och de tog med sig dubbla bronsmedaljer.

– Vi är superglada men vi vill mer. Nästa stora mål är VM i april och då ska vi få till ett ännu bättre resultat, säger Katarina Sonnevi som bor i Sundbyberg.

Det svenska landslaget tränar på Bodyflight i Bromma, Sveriges enda vindtunnel.

Tränar i vindtunnel

Att Sverige placerar sig bra på mästerskapen anses som stort inom fallskärmssporten. Sist ett svenskt landslag tog medalj i VM var 2001 i Spanien och nu nästan 20 år senare var det dags igen. På Bodyflight i Bromma finns landets enda vindtunnel där tjejerna i Team X tränar regelbundet.

– Jag har hoppat fallskärm i halva mitt liv och att hoppa från ett flygplan ger extra puls och adrenalin men det är också längre väntan på rätt väder, säger Katarina Sonnevi.

Jag har hoppat fallskärm i halva mitt liv

Katarina Sonnevi

På VM i Australien gick tävlingarna utomhus och i Bahrain på världscupen var det inomhus i vindtunnel.

– Man gör ungefär samma sak ute som inne. Nu senast i Bahrain gick tävlingarna väldigt smidigt.

Nu tränar Team X till en internationell tävling i Belgien om en månad innan det sedan är dags för en större internationell tävling i Spanien, SM i februari och VM i april.

Fakta

Det här är Team X

Team X består av följande personer: (Från vänster i bilden)

Lena Erlandsson, Solna

Katarina Sonnevi, Sundbyberg

Johanna Forslund, Västerås

Bodil Almberg, Täby

Aktuella meriter:

VM-brons utomhus 2018

Världscup-brons inomhus 2018

Team X på världscupen i Bahrain.

Visa merVisa mindre

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!


Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Bussar fortsätter ersätta tvärbanan

Nyheter Skulle börjat rulla i december Trots löfte om att tvärbanan skulle vara igång före jul fortsätter ersättningsbussar att trafikera sträckan mellan Alvik och Bromma flygplats. Enligt SL rör det sig om någon vecka kvar.måndag 18/1 11:34

Färre coronafall i Sundbyberg

Nyheter Men kan handla om eftersläpning efter helgerna 149 nya fall av coronasmitta registrerades i Sundbyberg förra veckan. Det är lägsta siffran sedan början av november.fredag 15/1 12:15

Efter mordet i Rissne: Toppolitiker kräver förändringar

Nyheter Johan Forssell (M): "Fick ett väldigt tragiskt slut" Efter mordet i Rissne måste säkerheten i rättspsykiatrin förändras. Det säger Moderaternas rättspolitiske talesperson, Johan Forssell till SVT.fredag 15/1 10:04