En 35-åring dömts för att ha stulit en taxi. Foto: Mostphotos

Taxirånare flydde – jagad i 200 km/h

35-åringen försökte först råna en taxichaufför. När chauffören klev ur bilen satte sig 35-åringen bakom ratten och flydde iväg. Han jagades sedan i hög fart genom hela stan.

  • Publicerad 08:35, 11 nov 2020

Mitt i natten bad 35-åringen att bli körd till en bollplan i Skarpnäck. Väl där försökte han råna taxichauffören, som klev ur bilen efter att ha blivit slagen. 35-åringen, som var påverkad av kokain och cannabis, stal då taxibilen och körde iväg.

Polisen jagade

Han jagades sedan av polis från söderort genom city och vidare norrut. Polisbilarna var på vissa ställen tvungna att köra med full gas för att hänga med och bitvis gick jakten i 200 kilometer i timmen. Han greps senare samma natt i Spånga.

Händelsen inträffade i oktober förra året och 35-åringen har nu dömts av tingsrätten till fängelse i ett och ett halvt år.

Erkänner stöld

Han döms för försök till rån, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning, grovt rattfylleri samt brott mot knivlagen. Han döms dessutom för ett narkotikabrott vid ett senare tillfälle.

35-åringen, som bor i södra Stockholm och som är känd av polisen sedan ­tidigare, har vaga minnesbilder av händelsen. Han varken erkänner eller förnekar rånförsöket.

Han har däremot erkänt stölden av taxibilen, men framförde i rätten att han inte vill att det ska räknas som ett grovt brott, utan stöld av normalgraden.