Häktad. Utredningen mot mannen har växt till att omfatta över 20 misstänkta brott. Foto: Mostphotos

Taxichaufför misstänkt för flera våldtäkter

Tidigare i år häktades en man för en våldtäkt och ett våldtäktsförsök. Nu har utredningen växt till att omfatta elva målsägande. "Brotten har skett i samband med taxikörningar," säger åklagaren Rasmus Öman.

  • Publicerad 14:10, 22 jun 2022

Det var i februari i år som den 27-årige mannen, hemmahörande i västra Stockholm, först kunde gripas.

– Då var han misstänkt för två gärningar som skedde med några dagars mellanrum. Senare har vi kunnat koppla honom till fler gärningar, säger kammaråklagare Rasmus Öman.

Enligt häktningsframställan är mannen på sannolika skäl misstänkt för tre våldtäkter, två försök till grov våldtäkt, sex försök till våldtäkt, tio fall av olaga frihetsberövande samt olaga identitetsanvändning.

Totalt rör det sig om över 20 misstänkta brott och elva målsägande.

– Flera av brotten har skett vid samma tillfälle, ofta ett misstänkt sexualbrott och olaga frihetsberövande. Min uppfattning är att tillvägagångssättet varit liknande i de olika fallen.

Misstänkt våldtäkt i taxi – kvinna i 20-årsåldern till sjukhus

Arbetat som taxiförare

Brotten ska ha begåtts på flera platser runt om i Stockholm – Bagarmossen, Nacka, Upplands Väsby och innerstan, för att nämna några.

– Vi misstänker att mannen arbetat som taxiförare i samband med händelserna, säger Rasmus Öman.

Hur är bevisläget?

– Det är många fall och bevisläget är varierande, men vi vissa fall är det väldigt gott.

Enligt Rasmus Öman söker man inte efter fler målsägande.

– Polisen har letat efter liknande händelser och jag tror vi fångat upp samtliga relevanta anmälningar, men jag kan inte utesluta att fler kan tillkomma.

Brotten mannen misstänks för är begångna från augusti 2021 fram till februari 2022. Förhoppningen är att utredningarna ska stå färdiga och åtal väckas i augusti.