När kunden knappat in koden bytte chauffören ut kortet. Foto: Mostphotos

Taxichaufför lurade kunder på 250 000 kronor

Taxichauffören stal runt en kvarts miljon från mängder av kunder, bland annat från Stureplan. Nu döms han till 18 månaders fängelse och nästan 300 000 kronor i skadestånd.

  • Publicerad 14:44, 16 jul 2018

Full, trött och kanske inte ditt mest alerta. Då rullar bilen upp bredvid dig och undrar om du inte vill ha en skön biltur hem istället för att stå och vänta på tuben i 17 långa SL-minuter.

Väl framme plockar du upp kortet och stoppar det i maskinen. ”Det funkar inte” säger chauffören då och ber att få testa. Nu går köpet igenom, du får tillbaka kortet och allt är frid och fröjd.

Eller?

Bytt ut korten

För lagom till bakisrundan på pizzerian dagen efter märker du att kortet du fick tillbaka av chauffören inte alls tillhör dig och att ditt konto är länsat.

Dosan du knappade in din kod i kom nämligen ihåg vilka knappar som knappats och nu har någon tagit ut flera tusen i olika bankomater och pröjsat en fulltank bensin med ditt kort.

Bakom lås och bom

Genom spaningsarbete, DNA-spår och vittnesmål är denne någon – en 47-årig man – nu dömd till 18 månaders fängelse för 21 fall av bedrägeri.

Mannen som är skriven i Sundbyberg och plockat upp flera av sina kunder runt Stureplan har totalt stulit runt 250 000 kronor från sina kunder.

Idag har han istället ett och ett halvt år bakom galler och betalning av skadestånd på nästan 300 000 kronor plus ränta att se fram emot.