Kliniken totalförstördes i branden. Foto: Läsarbild Mats Brontén

Tandläkarklinik vid Globen totalt utbränd

Tandläkarna Stora Gungans klinik vid Globen brann totalförstördes i en brand i förra veckan. Kliniken har 10 000 patienter, varav majoriteten är från söderort. – Vi hoppas kunna ta emot patienter i lokaler där vi hyr in oss i nästa vecka, säger Malin Wieslander, tandsköterska.

  • Publicerad 11:18, 16 aug 2018

Det var förra tisdagskvällen, den 7 augusti, som det brann på Stora Gungans tandläkarklinik bredvid Globen på Arenavägen 33.

– Vi fick ett sms på natten att kliniken brunnit upp och att vi inte behövde komma till jobbet på onsdagen. Först trodde vi att det var ett skämt, men det var det ju inte, säger tandsköterskan Malin Wieslander.

Det är fortfarande oklart vad som orsakade branden.

– Vi vet inte vad som har hänt, men inne i sterilen där vi diskar allt, är allt smält och sönderbränt. Förmodligen har branden startat där inne. Men hela kliniken är rökskadad, det är svart och sot överallt, säger Malin Wieslander.

Hyr in sig i kliniker på Södermalm

Kliniken har omkring 10 000 patienter, varav majoriteten bor i söderort och en del på Södermalm.

– Vi har försökt meddela de patienter som hade en inbokad tid att de  inte ska komma, säger Malin Wieslander.

Lokalerna måste saneras och byggas om och det tar i bästa fall 6 till 9 månader. Under tiden hyr kliniken in sig i andra lokaler.

– Vi har fått klart med Nytorgstandläkarna på Folkungagatan och Tandregleringen Söder på Kapellgränd. Förhoppningsvis är vi igång och kan ta emot patienter nästa vecka, säger Malin Wieslander.

Patienter har meddelats via sms och mejl. Dessutom finns information på klinikens hemsida och Facebooksida.

– Servern klarade sig, men vi har bara en dator med journalinsyn så det tar lite tid, säger Malin Wieslander.