Foto: Mitt i Stockholm

Tamsons raseri på SL: ”Kör allt ni kan – det är en order”

Högst ansvarig politiker för kollektivtrafiken i Region Stockholm har fått nog av överfulla bussar mitt under en pågående pandemi. – Kör allt ni kan, så mycket ni kan. Det är inte en rekommendation. Det är en order, skriver Kristoffer Tamsons (M), regionråd på Facebook.

  • Publicerad 16:29, 24 mar 2020

I fredags meddelade SL att från och med måndag skulle kollektivtrafiken inom buss, lokalbanor och spårväg reduceras i Stockholm. Anledningen var främst personalbrist till följd av coronautbrottet.

Detta ledde till överfulla bussar – inte minst från Nacka och Värmdö – under morgonrusningen på måndagen och tisdagen.

20 fulla bussar rullade i morgontrafiken

Folkhälsomyndighetens generaldirektör kommenterade SL på en presskonferens på tisdagen:

– Det är något smittskyddet i Stockholm får hantera. Men vår signal är att det är konstigt om det inte går att lösa, säger Johan Carlsson.

Högst ansvarig för SL ryter ifrån

Kristoffer Tamsons (M) är regiontrafikråd och högst ansvarig politiker för SL. Han har fått nog. Det är mycket tydligt i ett inlägg på Facebook som riktas till SL och bussoperatörerna.

– Jag vill inte höra om några helgtidtidtabeller eller rastlösa bussförare. Kör allt ni kan, så mycket ni kan. Ta in timanställda, övertid och andra förare som kan ställa upp. Det är inte en rekommendation. Det är en order. Detta från den samlade politiken, skriver han.

Tamsons har haft möten med ledningen på SL som i sin tur talat med bussoperatörerna. Och hopp finns om bättring.

– Det innebär att fler bussar nu rullar i trafiken och jag har fått löfte om att de ska bli ännu fler. Detta särskilt där trängseln och behoven är som störst, skriver Kristoffer Tamsons (M).