Butiken Dataknuten i hörnet av Tallkrogsplan slog igen 2018. Sedan dess har lokalen stått tom. Rykten har gått om vad som ska flytta in härnäst. Ett av de mest ihärdiga har gjort gällande att det ska bli ett bageri.

– Det har snackats om det men vi vet inte vad som händer, säger en av frisörerna på salongen vid det lilla torget.

https://www.mitti.se/nyheter/fardigfikat-i-tallkrogen/lmqjf!2243465/

Mitt i hörde av sig till centrumägaren, det kommunala bostadsbolaget Familjebostäder, för att se om det låg någon sanning bakom ryktet. Och det visade det sig göra. I alla fall nästan.

– Vi har haft några spekulanter men inte hittat rätt ännu. Vi hade ett bageri på kroken men valde att backa från det. Vi skulle i så fall behöva installera ny ventilation och fettavskiljare och det är det är helt enkelt inte ekonomiskt försvarbart i den lokalen, säger Marie Alderhorn, enhetschef på fastighetsavdelningen lokaler på Familjebostäder.

https://www.mitti.se/nyheter/for-dott-for-ett-fik/lmqjp!2306349/

Familjebostäder har dock påbörjat en renovering av lokalen, med förhoppningen att hitta en ny hyresgäst till slutet av våren 2021.

– Vi har haft olika tankar och funderar på någonting åt butik, showroom eller kontor. Helst en öppen verksamhet som tillför något till området, säger Marie Alderhorn.

Lokalen är för tillfället den enda som står tom i Familjebostäders bestånd i centrala Tallkrogen, efter att tatuerare och skivbutik flyttade in på torget i höstas.

https://www.mitti.se/nyheter/punkiga-tatuerare-tar-over-efter-tallkrogens-revisorer/reptkb!EzmfHspLfQ988NH42kDwQ/