Andra bullar. Butikslokalen går enligt Familjebostäder inte att göra om till bageri. Foto: Mattias Kamgren/Most photos

Tallkrogens centrumägare nobbade bageri

Ett bageri nappade på kroken när Familjebostäder sökte ny hyresgäst till sin tomma lokal på Tallkrogsplan. Men att anpassa lokalen för bullbak skulle bli för dyrt, ansåg hyresvärden som nu hoppas på en butik i stället.

  • Publicerad 05:52, 7 jan 2021

Butiken Dataknuten i hörnet av Tallkrogsplan slog igen 2018. Sedan dess har lokalen stått tom. Rykten har gått om vad som ska flytta in härnäst. Ett av de mest ihärdiga har gjort gällande att det ska bli ett bageri.

– Det har snackats om det men vi vet inte vad som händer, säger en av frisörerna på salongen vid det lilla torget.

Färdigfikat i Tallkrogen

Mitt i hörde av sig till centrumägaren, det kommunala bostadsbolaget Familjebostäder, för att se om det låg någon sanning bakom ryktet. Och det visade det sig göra. I alla fall nästan.

– Vi har haft några spekulanter men inte hittat rätt ännu. Vi hade ett bageri på kroken men valde att backa från det. Vi skulle i så fall behöva installera ny ventilation och fettavskiljare och det är det är helt enkelt inte ekonomiskt försvarbart i den lokalen, säger Marie Alderhorn, enhetschef på fastighetsavdelningen lokaler på Familjebostäder.

För dött för ett fik?

Familjebostäder har dock påbörjat en renovering av lokalen, med förhoppningen att hitta en ny hyresgäst till slutet av våren 2021.

– Vi har haft olika tankar och funderar på någonting åt butik, showroom eller kontor. Helst en öppen verksamhet som tillför något till området, säger Marie Alderhorn.

Lokalen är för tillfället den enda som står tom i Familjebostäders bestånd i centrala Tallkrogen, efter att tatuerare och skivbutik flyttade in på torget i höstas.

Punkiga tatuerare tar över efter Tallkrogens revisorer