Takbar i Solna är en av världens bästa

Tidningen Forbes har listat världens bästa takbarer. En av dessa är The Winery Hotels takterrass i Solna. – Att få vara med och listas i den tidningen som är så otroligt välrenommerad känns fantastiskt, säger marknadschef Sarah Djerf.

  • Publicerad 14:12, 18 jul 2018

Solna har en av världens bästa takbarer. Det har den amerikanska affärstidningen Forbes nyligen slagit fast.

”Det är här takterrasslivet händer”, skriver Forbes om baren som ligger på taket av The Winery Hotel beläget vid Järva krog.

Utan inbördes ordning listar magasinet tio takbarer att besöka världen över och Solnakrogen samsas med krogar belägna i bland annat New York, Singapore och Budapest.

Sarah Djerf, marknadschef på The Winery Hotel, säger att de är otroligt glada över det hedervärda omnämnandet.

– Vi är jätteglada. Att få vara med och listas i den tidningen som är så otroligt välrenommerad – det känns fantastiskt, säger hon.

Pool på taket

Det som gör The Winery Hotels bar till en anrättning värdig Forbes är bland annat en uppvärmd pool på taket, DJ:s, schysst käk och en utsikt som heter duga. Och så sjävklart vin.

– Vi är ju ett ”urban winery” så vi gör flera av våra egna viner. Sen har vi också en egen vingård i Toscana, säger Sarah Djerf.

Även om listplaceringen kom som en överraskning är hon inte direkt förvånad och menar att det onekligen rör sig om en bar i världsklass.

– Vi vet att det är ett väldigt skönt ställe. Det är en speciell känsla av det urbana som möter den toskanska landsbygden – industrikänsla men samtidigt avslappnat. Man trivs här.