Tingsrätten uppfattade flickans berättelse som ”klar, sammanhängande och följdriktig”, medan mannen framstod som mindre trovärdig. Foto: Fredrik Sjöquist/Mitt i

Tafsade på flicka på bibblan – man döms för sexofredande

En man som tafsade på en flicka på Österåkers bibliotek förra hösten har dömts av Attunda tingsrätt för sexuellt ofredande. Mannen nekar till brott. En nämndeman ville fria mannen.

  • Publicerad 12:07, 7 sep 2020

Flickan har berättat att hon besökte biblioteket med en kompis och att det då var en grupp på 5-7 killar där.

En av killarna lyfte upp henne och satte henne i sitt knä, men hon vågade inte säga ifrån.

Sa att han skulle sluta

Händelsen inträffade i början av oktober förra året. Flickan var då 13 år och mannen 18.

Sedan försökte han enligt flickan göra sugmärken på hennes hals och tafsade på henne, men flickan sa att hon inte ville och att han skulle sluta.

Hon polisanmälde händelsen sedan hon berättat vad som hänt för en fritidsledare som uppmanade henne att gå till polisen.
Mannen nekar till brott och hävdar att flickan haft motiv att hämnas och därför spritt rykten om honom. Det trodde inte Attunda tingsrätt på.

Böter och skadestånd

Mannen, som tidigare är ostraffad, dömdes av tingsrätten för sexuellt ofredande till villkorlig dom och dagsböter. Han ska dessutom betala 10 000 kronor i skadestånd.

En nämndeman var skiljaktig och ville fria mannen eftersom flickan och hennes kamrat lämnat delvis olika berättelser om vad som hände.