Täbys största lyxvilla väntas slå prisrekord – i Gribbylund

Lyxvillor på sjösidan i Näsby Park och Viggbyholm går för toppriser. Den flådiga 11-rumsvillan på Wittendalsvägen i Gribbylund är däremot både ovanligt stor och dyr för området. – Det kommer bli ett prisrekord i Gribbylund, säger mäklare John Jägholm.

  • Publicerad 05:00, 12 okt 2019

Köpare som letar stora villor med extra allt i Täby har en del att välja på just nu. Men det gäller att öppna plånboken rejält i de flesta fall.

Den herrgårdslika villan på Wittendalsvägen 26 i Gribbylund, med amerikansk veranda och relaxavdelning och som ligger ett stenkast från Rönningesjön, har chans att bli den dyrast som hittills sålts i Gribbylund.

En av de största villorna i Täby

För mäklare Jan Jägholm och sonen John Jägholm, vd på Jägholm Norrortsmäklarna, är det förstås en fjäder i hatten att sälja detta unika objekt.

– Det största jag har sålt. Jag har jobbat sedan 1986 och aldrig sålt något som är så här stort. Det kanske finns ett eller två hus i samma storlek i Täby, säger Jan Jägholm.

”Lite guldkant på området”

Jan Jägholm tycker att Gribbylund har fått ett uppsving och speciellt området mellan Gribbylundsvägen och Badparksvägen/Wittendalsvägen.

– För att vara i Gribbylund är det lite guldkant på området eftersom det är nära Rönningesjön.

Båda väntar sig en toppnotering:

– Den kommer nog sätta nytt pristak i Gribbylund, säger John Jägholm.

Huset som har en totalyta på 600 kvadratmeter är ett av de allra största i Täby, enligt mäklare Jan Jägholm.

Kap för den som vill bo lyxigt – i Gribbylund

Enligt John Jägholm är det inte vanligt att det säljs en villa i Gribbylund med en prislapp över 10 miljoner kronor. Priset på den aktuella 11-rumsvillan med en totalyta på 600 kvadratmeter, varav boarean är 364 kvadratmeter, är satt till 16 975 000 kronor.

– Om den här villan hade legat i Näsby Park sjösida, Viggbyholms sjösida eller Djursholm hade kunnat vara dubbla priset ifall det var ett toppläge, säger John Jägholm.

Modern tornvilla är välklickad

Flera lyxiga villor i Täby är bland de mest välklickade på Hemnet länslista just nu. Bland annat en spektakulär villa med eget utkikstorn och pool för nästan 18 miljoner kronor på sjösidan i Näsby Park.

I Viggbyholm, också på sjösidan, säljs just nu en modern villa med raka linjer och mycket ljusinsläpp för 18,9 miljoner kronor. Den ligger också högt på klicktoppen.

Villa i Kyrkbyn på klicktoppen

Även Täby kyrkby ståtar ju med en del praktvillor, men då ofta till betydligt modestare utgångspriser. Just nu är en stor familjevilla, som gömmer en smaragdgrön inomhuspool, den mest klickade på Hemnet inom Täby kommun. Utgångspriset är 8475 000 kronor.

Mäklarna vittnar om mer välbesökta visningar igen efter några år av glesa led. Utbudet av villor i Täby är dock betydligt lägre än förra hösten, enligt statistik från Hemnet.

– Det är väldigt många som är ute och letar efter en stor villa. Vi har haft mycket folk på visningarna under augusti och september, säger John Jägholm.

Huset har en veranda där det doftar amerikanska drömmar … Foto: Fisheye/Jägholm Norrortsmäklarna

Lyxvillor av den här storleken och prisklassen har en smal men köpstark målgrupp. Foto: Fisheye/Jägholm Norrortsmäklarna

… och finns mycket plats för att koppla av i skuggan. Foto: Fisheye/Jägholm Norrortsmäklarna

Köket är stort och rustik lantstil. Foto: Fisheye/Jägholm Norrortsmäklarna. Foto: Fisheye/Jägholm Norrortsmäklarna

Högt i tak och en värmande spis i husets hjärta. Foto: Fisheye/Jägholm Norrortsmäklarna

Ett rejält tilltaget inglasat uterum med inomhusklimat. Foto: Fisheye/Jägholm Norrortsmäklarna

Hela huset går i samma ljusa toner. Foto: Fisheye/Jägholm Norrortsmäklarna

Villapriserna närmast sjön har skjutit i höjden. Ett område med guldkant, enligt mäklare. Foto: Fisheye/Jägholm Norrortsmäklarna

Det finns förstås en relaxavdelning med både bastu och dubbeldusch i en sådan här stor villa. Foto: Fisheye/Jägholm Norrortsmäklarna