Nytt seniorcenter slår upp dörrarna i Täby. Foto: Mostphotos

Täbys pensionärer får nytt ställe att hänga på

Täby får ett nytt seniorcenter – nu i Näsbypark vid Ångarens äldreboende. Det blir det andra i kommunen och tanken är att Täbys äldre ska få en plats att umgås på, få hjälp med datorn och få röra lite extra på sig.

  • Publicerad 15:00, 1 nov 2018

På måndag den 5 november slår dörrarna upp för ett nytt Seniorcenter i Näsbypark, vid Ångarens äldreboende. Detta efter ett beslut i kommunfullmäktige. Det blir det andra i kommunen tillsammans med Seniorcentret på Lyktgränd vid Täby centrum.

– Jag känner mig glad och stolt över att vi kan bjuda in till ännu ett seniorcenter i kommunen. Det är en viktig verksamhet där äldre kan umgås, komma och gå som de vill och vara med och skapa verksamheten, säger Thomas Nilsonne (M), socialnämndens ordförande i Täby.

Få hjälpa med sin dator

Tanken med det nya seniorcentret är likt det tidigare att pensionärer ska kunna få hjälp med sin dator, starta intressegrupper, ha föreläsningar och få röra på sig i anpassade rörelsestunder.

Öppet tre dagar i veckan

Invigningen på måndag börjar klockan 13 och kommunen bjussar på fika. Sedan drar verksamheten officiellt igång på tisdagen den 6 november. Seniorcentrets öppettider i Näsbypark kommer att vara måndagar mellan 10 och 15, tisdagar mellan 13 och 16 samt torsdagar mellan klockan 10 och 12.