Kevin Tönne är både glad och nervös inför att träffa drottningen på slottet. Foto: Pekka Pääkkö, Jessica Gow/TT

Täbyhjälten Kevin får diplom av drottningen

11-åriga Kevin Tönne har lyckats sälja majblommor för över 50 000 kronor de senaste två åren. Nu är han inbjuden till det kungliga slottet för att ta emot ett diplom från drottningen.

  • Publicerad 14:00, 25 sep 2019

Varje år bjuder Majblommans Riksförbund in den skolklass som lyckats sälja flest majblommor och samlat in mest pengar till välgörenhet till det kungliga slottet, för att ta emot ett diplom från hennes majestät drottning Silvia.

I har de även bjudit in enskilda personer som utmärkt sig och en av de är elvaårige Kevin Tönne från Täby. I år sålde han nämligen majblommor på egen hand för totalt 28 000 kronor och året innan 24 000 kronor.

– Det känns jättebra och väldigt nervöst, säger Kevin till Mitt i Täby.

Förra året tog Kevin Tönne hem titeln ”Min lokala Täbyhjälte” för sina insatser. Foto: Pekka Pääkkö

Vill att alla ska ha det bra

Intäkterna från försäljningen av majblommorna går till att motverka barnfattigdom. När det inte är säsong för blommorna säljer även Kevin egentillverkade vetekuddar och skänker pengarna till Giving peoples och deras julklappsinsamling.

– Jag vill gärna att alla ska ha det lika bra som mig och många andra. Alla ska ha rätt till att gå på sporter, få julklappar och allt vad det är, säger han.

”Precis sånt som vi vill premiera”

Kevin har tidigare blivit premierad av Majblomman, i form av biobiljetter och annat. När de nu börjat bjuda in enskilda personer till diplomceremonin tvekade de inte att höra av sig till honom.

– Kevin är så himla duktig på att sälja och har varit det i flera år. Han verkar väldigt engagerad på många plan och det är precis sånt som vi vill premiera, säger Anna Holst, lokal verksamhetsutvecklare på Majblomman.

Även mamma Anna-Carin Cruse Tönne, är glad att sonens engagemang uppmärksammas av slottet.

– Vi är väldigt glada och stöttar honom mycket i det han gör. Nu bunkrar han upp inför höst- och julförsäljningen av sina vetekuddar, så det är syverkstad här hemma. Man blir faktiskt väldigt stolt, säger hon.

Diplomceremonin för Majblomman 2019 sker den 25 september.