Täbybo åtalas för år av misshandel mot familj

En man från Täby misstänks för att ha misshandlat sin sambo och sitt barn under flera år. Efter att kvinnan valde att berätta för polisen häktades mannen och nu åtalas han för grov fridskränkning.

  • Publicerad 11:56, 12 dec 2017

Det var tidigare i höstas som en kvinna efter flera år av misshandel beslöt sig för att kliva in på polisstationen och anmäla den man hon levde med. Hon berättade för polisen om hur hon blivit slagen, sparkad, spottad och även fått ta emot stryptag av sin man under flera års tid. Hon ska också ha blivit utslängd på en motorvägen vid ett tillfälle.

Även deras barn har blivit utsatt för misshandel och tvångsmatning.

Omgivningen inte förstått

I förundersökningen framgår det att förskolepersonal reagerade på att pappan matade sin son på ett olustigt sätt.

Omgivningen ska inte ha förstått omfattningen av misshandeln, men de kan däremot vittna att han varit mycket kontrollerande och sagt mycket olämpliga saker till både kvinnan och barnet. Han ska enligt vittnet ha ett mycket hett temperament och ”burdus” och ”bufflig”.

Bestraffade barnet

Enligt åtalet ska barnet ha blivit matad på ett sådant sätt att barnet kräkts, och sedan blivit bestraffad i form av kallduschar och mordhot.

Barnet ska också ha fått stå utomhus utan kläder och skor när det varit kallt ute som straff. Han ska också ha slagit barnet vid flera tillfällen.

Mannen åtalas han för grov kvinnofridskränkning och grov fridskränkning.