Erik Andersson kommunalrådet i Täby vill ha fler systembolagsbutiker i kommunen. Foto: Anna Alexandersson

Täbyalliansen vill ha fler systembolagsbutiker

Kommunalrådet Erik Andersson (M) och Täby-Alliansen tycker att Täby behöver fler systembolagsbutiker. – Vi vill att det öppnar en systembolagsbutik i Näsbyparks centrum.

  • Publicerad 15:36, 6 feb 2019

I dag har Systembolaget två butiker i Täby. Det är för få sett till folkmängden i kommunen, anser kommunalrådet Erik Andersson, som tillsammans med allianskollegorna tänker föreslå i kommunstyrelsen att Täby kommun författar ett brev till Systembolaget om saken.

– Täby har bara två butiker. Järfälla har tre butiker.

Systembolaget har sagt nej

Förra gången som Täby kommun stötte på hos Systembolaget om att få en till butik till blev det nej, enligt Erik Andersson. Men mycket har hänt sedan brevväxlingen 2011.

– De har motiverat med att det inte finns tillräckligt med underlag.

Erik Andersson tror att Täbyborna vill ha fler systembolagsbutiker. Platsen han vill peka ut som lämplig för en butiksetablering ligger ju bra till för kollektivtrafik och det planeras nya bostäder i närheten av Näsbyparks centrum.

– Om man tittar på storleken på centrum har Näsbypark en storlek som passar. Det finns många boende runt om, konstaterar Erik Andersson.

Vill öka servicen

Hur resonerar du och Täby-alliansen kring att det kan uppstå stök och otrygghet kring en systembolagsbutik?

– Jag har inte sett några problem kring de systembolag vi har i dag. Det här är ett sätt att öka servicen till medborgarna. Har du möjlighet att handla lokalt är det bra för då kan de lokala centrumen får leva.