Svensk Konstruktionstjänst tillsammans med Aron Andersson vars företag också fick pris. Foto: Läsarbild P-O Grad

Täby-ingenjörer prisades med pompa och ståt

Årets företagare blev…trumvirvel… Svensk Konstruktionstjänst! Åke Kervefors och Johan Lantz från det anrika ingenjörsföretaget kammade hem Täby stora företagarpris. – Det är det största som har hänt oss, säger vd:n Johan Lantz.

  • Publicerad 19:30, 27 apr 2018

– Det är det största som någonsin hänt oss sedan vi startade 1971. Det finns 10 000 företag i Täby, och att vi skulle bli årets företag – det är stort, säger den lyckliga vd:n Johan Lantz.

Var det överraskande?

– Mycket! Det blev en stor överraskning för personalen och det blev ett stort firande med pompa och ståt.

Vad är det ni gör på Svensk Konstruktionstjänst?

– Vi är en klassisk ingenjörsbyrå som produktutvecklar inom en rad olika branscher. Vi håller på med ett 20-tal projekt idag och det är allt från nappflaskor till olika typer av robotar.

I kommunens motivering står det bland att företaget från starten präglats av erfarenhet, kompetens och lyhördhet. ”Ett företag som håller vad de lovar och inte lovar mer än de kan hålla.”

Företaget grundades av Stig Kervefors och Stig Broms 1971. De var bland annat med och utvecklade den första bankomaten på 70-talet. De kammade hem priset tillsammans med Aron Andersson som fick ta emot priset ”Årets Unga Företagare”.