Företagen upplever dock att kompetensen höjts hos kommunen. Foto: Erik Lejdelin

Täby fortsätter tappa företagarnas intresse

Täby fortsätter tappa något i Svenskt näringslivs rankning. Från att 2015 hamnat på plats sex i hela landet, landar kommunen i år på plats 30. Media, skolan och sämre internet ska ha orsakat tappet.

  • Publicerad 10:01, 3 okt 2018

Täby har genom åren pendlat upp och ner bland de topp 30 bästa kommuerna i Svenskt Näringslivs rankning av företagsklimatet. Det bästa resultatet nådde man 2015 då man knep sjätteplatsen – men nu går det neråt.

I den senaste rankningen placerar sig Täby på plats 30. Den faktor som påverkade tappet mest handlar om medias attityd till företagande. Företagarna i Täby upplever i allt mindre grad att media rapporterar positiva nyheter om företagandet i Täby.

Sämre uppkoppling

I enkäten svarar företagarna också att de tycker att skolan i allt mindre utsträckning förmedlar en positiv bild av företagande. Ett stort tapp handlar också om it och uppkoppling.

Gör Täby något bättre då enligt företagarna? Ja, tillgången till kompetens och politikernas inställning till företagande har blivit bättre.

Svenskt Näringslivs rankning innehåller totalt 18 faktorer, där företagens sammanfattande omdöme om företagsklimatet väger tyngst.