Täby Flyers U17 tog hem tung titel i Skövde

Täby Flyers U17-lag gick obesegrade genom gruppspelet och vann sedan även finalen i Nordens största ungdomsturnering i amerikansk fotboll, Dukes Tourney, som avgjordes i Skövde i helgen.

  • Publicerad 14:56, 2 aug 2018

– Ett fantastiskt hårt arbete från spelargruppen, ända från mitten av november, ligger bakom det här, säger Sebastian Brinkenfeldt, sportchef i Täby Flyers och head coach i U17-laget.

Täby Flyers U17-lag med bucklan i skyn. Foto: Anders Lentell

Även coachstaben, där Sebastian Brinkenfeldt är bara en av totalt nio coacher på plats i Skövde, bidrog starkt till framgången.
– Ja, coachstaben har gjort ett otroligt bra jobb med förberedelser inför turneringen, med scouting av motståndare och med planering av strategier. Väl på plats kunde vi fokusera på genomförandet och gjorde så helt utan några tveksamheter!

Tredje raka finalen i U17

Täby Flyers har nu varit i final i U17-klassen i Dukes Tourney tre år i rad. 2016 bestod laget av spelare födda -99 och -00, och de vann sin final. I fjol var det 00:or och 01:or som nådde final, där de föll i sista sekunden. Och i år svarade ett gäng 01:or och 02:or för ännu en finalplats, efter att ha vunnit varje match i gruppspelet, och tog guld efter finalseger med 34–8 mot Limhamn Griffins.

Nummer 1, till vänster, är Täby Flyers quarterback Johan Hallgren som blev utvald till matchens bästa spelare (MVP) i finalen mot Limhamn Griffins. Foto: Anders Lentell

– Så nu har vi tre raka finalplatser och har vunnit guld både 2016 och i år – med två helt olika lag! Det är ett fantastiskt bevis på kvaliteten som hela Flyers-verksamheten håller, säger Sebastian Brinkenfeldt.

Även U11-laget knep en medalj

U17-laget som vann den tunga titeln i Skövde består av 21 spelare, de flesta från Täby och Danderyd men även några från Åkersberga, Vallentuna och Sollentuna.
Täby Flyers hade ytterligare tre lag med i Dukes Tourney. I U11-klassen tog laget brons medan både U13- och U15-laget fick nöja sig med en sjundeplats.