Täby FK:s U19 vände borta mot AIK

Täby FK:s U19-killar tog en viktig seger i onsdags då man vände underläge 1–2 till 3–2 mot AIK på Skytteholms IP. Trepoängaren betyder att man kan säkra en topp 7-plats – som innebär spel i den högre serien när U19-allsvenskans norra och södra serie slås ihop efter sommaren – vid seger mot IK Sirius hemma på Tibblevallen på måndag kväll.

  • Publicerad 14:49, 21 jun 2018

– Det var en tuff match med många närkamper och stor vilja hos båda lagen. Vår mittback och en AIK-forward nickade ihop så att AIK:aren spräckte ögonbrynet. Domaren blåste av och han fick bytas ut, säger Royne Rösselhart, pappa till en av spelarna i Täby FK.

För många kryss i år

I fjol gjorde Täby FK stor succé med topplacering i högsta serien och slutspel i både U19 och U17. Även i år har U19-killarna gjort bra ifrån sig och bara förlorat två av de tolv inledande matcherna – men man har spelat hela sex oavgjorda vilket är på tok för många.

Spel i högsta U19-serien hägrar

Därför krävs det seger i måndagens hemmamatch mot IK Sirius för att på egen hand säkra en plats på den övre halvan och spel i den högre U19-allsvenskan efter sommaren då norra och södra serien slås ihop. De sju bästa från norra och södra serien bildar en ny serie och där kommer exempelvis Malmö FF, IFK Göteborg, Hammarby och AIK att spela. Och kanske även Täby FK alltså.