Vinst. Täby FK tog hem segern mot IK Frej i det första derbyt någonsin i ettan. Foto: Uffe Lindeborg

Täby FK tog historisk seger

Första derbyt har gått av stapeln mellan IK Frej och Täby FK. Vinnaren i första matchen på Vikingavallen blev nykomlingarna Täby FK.

  • Publicerad 08:41, 1 jul 2020

Den absolut första seriematchen mellan Täby FK och IK Frej avgjordes förra helgen. Matchen var spännande men som väntat hade Frej till stor del bollinnehavet.

Första halvlek kämpade båda lagen - men utan att skapa några stora målchanser. Andra halvlek fortsatte som den första, men i den 64 minuten gjorde Täby mål på hörna. Målskytt blev Teodor Toris Brenner.

Täby FK beskriver det som ett "historiskt segermål".

– Det var en bra känsla när domaren blåste av matchen. Jag tycker också att vi har tagit ett kliv i vårt spel sedan premiären och då är det viktigt att vi också får betalt genom tre poäng, säger Daniel Erlandsson, tränare och sportchef.

Varför vinner ni matchen?

– Vi vinner fler dueller och är direkta i vårt anfallsspel. Det gav oss flera kontringslägen och fasta situationer.

Det var ett hårt tryck från Frej för att kvittera men Täby höll tätt. Det var första gången som Täby FK fick med sig en vinst i ettan där de i år är nykomlingar.

Frej och Täby ligger i skrivande stund (30 juni) lika i serien på fyra poäng.

– Jag är nöjd med spelarnas prestation förutom att vi inte gör mål, men vi äger planen och spelet, Janne Milan, tränare för IK Frej.

Laget kommer att fortsätta att spela som de gör nu, säger han.

– Det är ett ungt lag, Täby FK har ett skott på mål i matchen och en hörna. De förvaltar den chansen på ett bra sätt. Det är bara att fortsätta göra det vi gör, fotboll är problemlösning, säger Milan.

2019 blev lagen konkurrenter

IK Frej åkte ur superettan förra året i den sista kvalmatchen mot Umeå. Laget hade då spelat fem år i serien. De har nu ett sammarbete med Hammarby och flera spelare är därifrån.

Täby FK gjorde istället en bra säsong förra året, vann serien med en avgörande straff mot Sundbyberg och åkte upp till ettan.