Under våren 2019 stod de nya utomhuspadelbanorna klara i Täby park, precis bakom läktarbyggnaden. Banorna har blivit minst sagt uppskattade av Täbyborna och nu satsar företaget Svea padel på fler banor.

Bara 50 meter från de nuvarande banorna byggs nu en ny byggnad med padelbanor inomhus. Hallen ska inrymma fyra banor, reception och omklädningsrum.

– Det känns jättebra att kunna bygga fler banor då vi ser att intresset för padel växer i Täby, säger Peter Hansson på Svea Padel.

Arbetet startade i september och banorna väntas öppna för allmänheten redan i januari.

Ska bli stadskvarter i framtiden

Hallen är placerad på Täby parks mark och har fått ett tidsbegränsat bygglov. Enligt planprogrammet ska det i framtiden bli ett stadskvarter på marken.

– Vad som exakt ska vara på marken är inte bestämt ännu. Det kan bli bostadskvarter eller verksamhetslokaler, säger Johan Algernon (M), stadsbyggnadsnämnden ordförande.

Om padelhallen får finnas kvar även efter att stadsdelen Täby park är klar, vet de inte.

– Vi har sett att det finns en del tankar kring att använda tak för olika typer av idrott, något som vi kommer att titta på. Vi vet att padel är populär sport idag så det är positivt att vi kan upplåta mark under ganska lång tid, säger han.