Nytt. Nu kan man köpa sin egna Täby-flagga och hissa upp i stången. Bakom initiativet står Täby kommun. Foto: Täby kommun

Täby får en egen flagga att hissa

Täby kommun har skapat en egen Täbyflagga som invånarna kan ha i sina stänger. I blått och silver, smyckad med Täbys kommunvapen.

  • Publicerad 13:11, 12 aug 2020

Täby kommun har nu lanserat en egen "Täby-flagga" och tanken är att Täbybor ska få möjlighet att köpa en egen till sin flaggstång.

– Den har tagits fram för att Täbyborna ska kunna flagga oavsett var man bor, säger Erik Andersson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Prydd av kommunens vapen

Flaggan är gjord i vävd mörkblå polyester. I mitten sitter ett silvergrått Täby-kors som många känner igen, nämligen Täby kommuns vapen. Korset kommer ursprungligen från en runsten, Risbylestenen, som finns i Runriket vid Skålhamra.

Går att köpa i kommunhuset

Andra kommuner och län i Sverige har idag redan en flagga vilket inspirerat Täby.

– Det var dags för Täbyborna att få en de med. Flaggan symboliserar stolthet för kommunen, säger Erik Andersson.

Vill Täbybor beställa en egen Täby-flagga så kan de göra det via kommunens kontaktcenter eller köpa den i receptionen i kommunhuset.

Det finns två olika sorter, en fasadflagga kostar 250 kronor och en till flaggstång 490 kronor. Priset är ett självkostnadspris.

Finns det en speciell flaggdag för Täby?

– Nej det finns det inte än, men det får vi kanske fixa i framtiden, en Täbydag, säger Erik Andersson.

Arninge. Vid Arninge golfklubb har flaggan redan åkt upp och vajar för vinden. Foto: Täby kommun