Ta en titt på vinkelbodarna under Open House

I helgen öppnas ett antal kända byggnader upp för allmänheten under festivalen Open House. På Värmdö blir det guidad utomhusvisning av vinkelbodarna i Höjdhagen. För den som är nyfiken på hur det ser ut inomhus finns chans att anmäla sig till en inomhusvisning.

  • Publicerad 13:54, 5 okt 2018

Varje höst öppnas ett antal mer eller mindre kända byggnader och platser upp för allmänheten under festivalen Open House Stockholm.

I år är det dags i helgen och i Värmdö finns en plats med att besöka. Det är Höjdhagens Villaägareförening som visar de speciella vinkelbodarna i Höjdhagen som består av 69 små funkishus från 1942.

Anpassades efter naturen

Husen är ritade av arkitekten Olof ”Thun-Olle” Thunström för Kooperativa Förbundet och Gustavsbergs Porslinsfabrik. Hans tanke var att husen skulle ritas och byggas med stor anpassning till naturen.

Under helgen blir det guidad visning utomhus av området på lördag och söndag klockan 14. Det är även okej att besöka Höjdhagen på egen hand under helgen.

Visas även inomhus

För dem som är nyfikna på hur det ser ut inuti en bod så blir det även två inomhusvisningar under helgen, som man måste föranmäla sig till via hemsidan för Open House Stockholm.