Fullsatt på Kullens bar och kök när Sverige spelade mot Mexico. Foto: Kullens bar och kök. Foto: Läsarbild Kullens bar och kök

Ta del av VM-yran på hemmaplan

Det råder VM-feber i hela stan. Sportbarerna fylls till bredden när Sverige spelar. I morgon tisdag klockan 16 smäller det – då möter Sverige Schweiz i åttondelsfinalen. På de lokala sportbarerna i Bromma och Västerort står de redo.

  • Publicerad 15:09, 2 jul 2018

På O´Learys i Vällingby är det fullbokat till i morgon eftermiddag sedan i fredags. Förra Sverigematchen fick de stänga insläppet då det blev fullsatt även i baren.

– Vi har tagit in full personalstyrka under matchen och i morgon väntar vi ännu högre tryck, säger Lotta, hovmästare på sportbaren i Vällingby.

Hinner ni själva se matcherna?

– Nej, i stort sett inte. Men när det är straff så stannar hela lokalen upp. Det är festligt, vi har köpt in Sverigetröjor som det stor O´Learys på. De har vi på oss alla dagar under VM, inte bara när Sverige spelar, säger Lotta.

På The Corner på Hässelby torg i Hässelby gård är det också högt tryck under VM-matcherna, särskilt då Sverige spelar.

– Vi har fullt. Nyss fick vi två bokningar för 20 personer. Och så har vi våra stammisar, de har ständigt bord hos oss, säger Hamid Tekbas, en av delägarna till The Corner.

Fullt på kvarterskrogen

På den lilla lokala sportbaren Kullens bar och kök på Tranebergsplan var det fullsatt under förra Sverigematchen.

– Det var jättetrevlig stämning. Nu har vi fullbokat till åttondelsfinalen också, det är roligt, säger Mia Derkovit delägare till Kullens bar och kök.