Systrarna Thurin jagar guld i beachvolley-SM

SM i beachvolley är i full gång i Tylösand och rekordmånga lag gör upp om medaljerna. I damklassen är tvillingsystrarna Susanna och Kristina Thurin regerande svenska mästare – och heta guldkandidater.

  • Publicerad 11:47, 2 aug 2018

De 25-åriga systrarna från Sollentuna har i många år varit ett av landets bästa lag och har de senaste säsongerna dessutom tävlat både flitigt och framgångsrikt på världstouren, FIVB World Tour.
Så sent som i juni säkrade duon en historisk tredjeplats när världstouren besökte Aydin, Turkiet. Det här var Sveriges första pallplats någonsin på FIVB World Tour.

Semifinaler och finaler livesänds

Lägg där till att de varit i final i samtliga tre Swedish Beach Tour-tävlingar som avgjorts hittills i sommar så är det uppenbart att de tippas ha goda chanser att försvara SM-guldet från i fjol.
Totalt gör nära 500 lag gör upp i olika klasser i SM som spelas på 41 banor i Tylösand. På söndag, den 5 augusti, gör elitspelarna upp om att bli mästare i seniorklassen. Alla semifinaler och finaler livesänds på Sportkanalen och C More Sport Live.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Polisen hittade knark i nedgrävda godispåsar

Nyheter Tips och snö på marken underlättade polisarbetet Tack vare tips från en vaken medborgare kunde polisen i Sollentuna hitta en knarkgömma tidigare i denna vecka. Sökandet underlättades av en fördelaktig väderlek med snö som gick att spåra i,...fredag 15/1 11:15

E-handel med egen upphämtning ökar i Häggvik

Nyheter "Tajmingen väldigt rätt just nu" Hemleverans av mat har funnits länge, men nu blir det allt vanligare att kunder beställer varor online och hämtar sina matkassar utanför butiken. Både City Gross och Willys, som öppnade i det nya...fredag 15/1 5:40

Äntligen: Markant färre nya coronafall i Sollentuna

Nyheter Färre bekräftat smittade tre veckor i rad efter jul Vecka 51, veckan före jul, ser ut att ha blivit toppnoteringen för Sollentuna med 398 nya bekräftat smittade av covid-19. Efter det har tendensen varit fallande och den senaste statistiken, som...torsdag 14/1 15:35