Systembolag på önskelistan i Näsbypark

Ägare har kommit och gått. För en månad sedan såldes Näsbypark centrum återigen och nu hoppas flera av butiksinnehavarna att de nya ägarna satsar.

  • Publicerad 14:51, 7 nov 2017

När Mitt i besöker Näsbypark Centrum råder lugnet i de flesta av de tiotal butikerna. Merparten av besökarna är i centrumet för att handla mat på Hemköp eller hämta mediciner på apoteket.

För drygt en månad sedan köpte det engelska bolaget Tristan Capital Partners Näsbypark Centrum från Nordic Real Estate Partners för 314 miljoner kronor. Ännu har inte de nya ägarna inte presenterat några planer, men flera butiksinnehavare som Mitt i pratar med hoppas att de ska tillföra något nytt nytt.

Näsbypark har bytt ägare ett par gånger de senaste åren, men det riktiga lyftet har uteblivit.

Souri Sofimanesh äger klädbutiken Souri’s, belägen bredvid centrumhusets entré ut mot parkeringen. Hon visar upp sina klänningar som hon menar är unika för Täby och berättar att hon har byggt en bra relation med sina äldre kunder. Just för stunden syns dock ingen kunder till.

– Jag hoppas att det blir bättre och att de nya ägarna kan gör centrumet attraktivare. Våra äldre kunder handlar fortfarande här regelbundet, men det skulle vara bra för oss butiksinnehavare om fler kom hit.

Souri Sofimanesh har haft klädbutiken Souri’s i Näsbypark Centrum i två och ett halvt år.

Hon tycker att dialogen med de förra ägarna var problematisk och hoppas att det nu ska lösa sig i och med ägarbytet.

– Det fungerade inte bra och de kunde inte samarbeta med de andra hyresvärdarna i området. De ägde bara ytorna inne i centrumhuset och lät exempelvis inga andra butiker här runtom stå med på hemsidan.

Hyrorna är för höga

En kvinna som arbetar i centrumet menar att det bara är biblioteket som lockar besökare.

– Butikerna byts ut ofta här. Jag tror att det beror på att hyrorna är för höga, säger kvinnan, som vill vara anonym.

Mina kunder vill ha ett systembolag här

Frisören Razan Abdulkarim har jobbat på Salong Trend  i två och ett halvt år. Det här är andra ägarbytet under hennes tid i centrumet och hon vill se ett systembolag i huset.

–  Det skulle locka jättemånga kunder. Jag vill ha fler butiker här, fler klädbutiker, restauranger och större variation.

Mitt i har sökt de nya ägarna Tristan Capital Partners utan resultat.