Syskonen om första skoldagen: ”Spännande”

För syskonen Miley, 8, och Leo, 7, är sommarlovet slut. Nu väntar nya äventyr när skolorna startar i hela Upplands-Bro.

  • Publicerad 19:21, 22 aug 2018

I dag startade höstterminen i Upplands-Bro. Vid skolorna syntes tåg av elever redo att lära känna nya platser, lärare och framtida kompisar. En av dem som gjorde sin första skoldag på Urfjälls Montessoriskola i Kungsängen är sjuårige Leo Meneses Espinoza.

– Jag var jättenervös innan, säger Leo Meneses Espinoza.

Hur var första skoldagen då?

– Det var spännande och roligt. Vi pysslade.

Hade du redan någon kompis som började i samma klass?

– Ja, Lo och Alex. Det var jätteskönt att de var med.

Kan redan läsa

Leo kan redan läsa och familjen tycks vara riktiga bokslukare. Hans syster Miley börjar i sin tur i Råbyskolans årskurs två. Hon planerar att djupdyka i böckernas värld under kommande termin.

– Jag ser mest fram emot att läsa och träffa alla mina vänner. Hela klassrummet har gjorts om och vi kommer få gamla bänkar som man kan öppna. Såna som mamma hade när hon var liten.

Har saknat lärarna

Miley berättar också att hon saknat lärarna. Inte minst Nasrin, som tyvärr inte var på plats vid skolstarten.

– Hon var borta i dag. Det var tråkigt. Innan fick vi läsa tråkiga böcker som De tre små grisarna. Alla kan ju redan den. Men hon gav oss mer spännande böcker. Läskiga böcker.

Pappan i den drabbade familjen: ”Vi hade polisskydd i tre månader”

18-åring åtalas för granatattacken i Bro. Det var i somras som en barnfamilj i Bro utsattes för livsfara då en handgranat kastades mot deras villa och detonerade på altanen. Nu väcker åklagaren åtal. För Mitt i berättar pappan i familjen om...fredag 15/1 15:34

Körigt för bärgaren när första halkan kom

När halkan slog till i början av veckan blev det intensivt för bärgarna på Craft Carrier, som servar hela norrort. – Från måndag morgon till onsdag kväll har vi haft 250 jobb. Normalt ligger vi på...torsdag 14/1 12:36