Syskon från Lidingö utmanar i beachvolley-SM

SM i beachvolley är i full gång i Tylösand. Rekordmånga lag gör upp om medaljerna och bland utmanarna finns två unga talanger från Lidingö – 18-åriga Hanna Hellvig i par med Norsjö Volleys Sofia Andersson och 16-årige Jonatan Hellvig i par med IKSU:s David Åhman.

  • Publicerad 11:38, 2 aug 2018

Nära 500 lag gör upp i olika klasser i SM som spelas på 41 banor i Tylösand. På söndag, den 5 augusti, gör elitspelarna upp om att bli mästare i seniorklassen. Alla semifinaler och finaler livesänds på Sportkanalen och C More Sport Live.

Tvillingsystrar regerande mästare

På damsidan är de regerande svenska mästarna, tvillingsystrarna Susanna och Kristina Thurin (08 Beachvolley), heta guldkandidater. 25-åringarna från Sollentuna har i många år varit ett av landets bästa lag och har de senaste säsongerna dessutom tävlat både flitigt och framgångsrikt på världstouren, FIVB World Tour.

Hanna Hellvig har besegrat dem

Men de utmanas av bland andra 18-åriga Hanna Hellvig från Lidingö SK som spelar i par med jämnåriga Sofia Andersson (Norsjö Volley). De vann JSM-guld nyligen och de är ett av få lag som besegrat ”Thurin-twins” den här sommaren – en skalp som kom för knappt två veckor sedan i finalen av Swedish Beach Tour-tävlingen i Kalmar.

16-åriga supertalanger utmanar om herrguldet

Även i herrklassen finns en ung utmanare från Lidingö SK, Hannas lillebror Jonatan Hellvig som spelar med David Åhman från IKSU. De 16-åriga supertalangerna spås en lysande framtid.

Lidingö SK:s Jonatan hellvig kastar sig i sanden och räddar en boll. Foto: Robert Boman

Duon blev de yngsta segrarna någonsin i Swedish Beach Tour-sammanhang då de för knappt två veckor sedan fick ställa sig högst upp pallen i Kalmar efter att ha utmanövrerat hela den svenska beachvolleyeliten.

Redan klara för Ungdoms-OS i Argentina

För två månader sedan tog de dessutom hem ett historiskt svensk guld i Youth Continental Cup (det europeiska Ungdoms-OS-kvalet), varpå de också säkrade biljetter till Ungdoms-OS som avgörs i Buenos Aires, Argentina, i oktober.