Foto: Mostphotos

Syrien-återvändare gripen för skjutning i helgen

Den man som i helgen greps efter inbrottsförsök och skottlossning i Färentuna uppges ha återvänt från Syrien. Polisen utreder händelsen som mordförsök.

  • Publicerad 13:49, 6 maj 2019

Det var vid klockan 05.20 natten till i lördags som SOS Alarm fick ett samtal om att en person hade försökt ta sig in i ett hus i Färentuna. Husägaren ska då även ha blivit både misshandlad och beskjuten.

– Brottsoffret blev misshandlad när han förhindrade den här gärningsmannen från att ta sig in i det här huset. Sedan ska det då ha avlossats skott mot ett fordon, säger Towe Hägg, presstalesperson vid polisen i Stockholm, till Expressen.

Mannen ska i sällskap av en kvinna ha åkt omkring och letat efter gärningsmannen när han plötsligt stod mitt på vägen. Han ska då ha plockat upp ett gevär och avlossat flera skott mot dem. Ingen person ska dock ha skadats av skotten.

Vid tiotiden på lördagsförmiddagen kunde polisen gripa en person i Färentuna, uppger polisen på sin hemsida. Han är nu misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

Enligt uppgifter till Expressen är den misstänkte även en så kallad ”bekräftad återvändare” från Syrien. Mannen, som är svensk, ska ha åkt dit med sin hustru 2013 sedan paret haft kontakt med radikala islamister på en ort i södra Sverige.

Mannen ska enligt Expressen även ha kopplingar till radikaliserade personer i Västsverige och förekommer i belastningsregistret under 13 avsnitt.

Mannen har dock själv uppgett att han befann sig i krigets Syrien som biståndsarbetare.

– Min klient nekar till allt, säger mannens advokat Per Arnstedt till Expressen.

Så förändras livet efter två sprutor

Nyheter Lättare vardag för Kullens äldre Vaccineringen är avklarad på Kullens äldreboende. Efter dubbla sprutor kan vardagen sakta börja bli lite mer normal för några av Mälaröarnas äldsta.tisdag 20/4 13:01

Mälarscouterna lovar valborgsfirande även i år

Nyheter Coronavirus biter föga på kåren Antalet medlemmar i scouterna ökar i hela Sverige. Så även hos Mälarscouterna, som till valborg satsar på både brasa och kör.fredag 16/4 16:38

Konkurrensen om kunderna hårdnar vid Bromma Blocks

Nyheter Stormarknad först ut i nya kvarteret Ica Maxi har öppnat i Bromma Blocks nya kvarter och Coop får plötsligt konkurrens. Men kunderna anser att tillskottet behövs.torsdag 18/3 11:40