Polisen varnar om falska lappar angående Swish-betalning av parkering. Foto: Mostphotos

Swish-bedragare slår till på parkering

Lappar uppmanar till Swish-betalning för parkering i Sollentuna centrum. Men det är inte parkeringsbolagen som har satt upp lapparna och polisen går nu ut med en varning för bedrägeriet.

  • Publicerad 15:18, 13 jul 2018

Klisterlappar som uppmanar till att betala via Swish har påträffats på parkeringsautomater i Sollentuna centrum.

Polisen har nu gått ut med en varning via sin hemsida då detta rör sig om bedrägeri och pengarna alltså inte hamnar hos parkeringsbolagen.

Lapparna ska ha suttit uppe på ett flertal parkeringsautomater runt om i Sollentuna. Vissa av automaterna tillhör kommunen, som även har upprättat en anmälan.

Numret kopplat till företag

Swish-numret på lapparna är inte kopplat till en privatperson utan till en organisation eller ett företag, men mycket mer än så vet inte polisen i nuläget.

– Vi har ju det här numret och en del att jobba på, men mer information har jag inte just nu, säger Anna Westberg på polisens ledningscentral.

Polisen utreder det hela som ett misstänkt bedrägeriförsök.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tonårsföräldrar kraftsamlar för ökad trygghet

Nyheter "Alla är jättemåna om att vi ska få igång något nu" Förra veckans digitala möte om vad som kan göras i Sollentuna för att minska ungdomsvåld och otrygghet blev lyckat. Och det mynnade ut i att åtta lokala grupper ska bildas och peka på fem kortsiktiga...tisdag 1/12 15:15

Åtal: Skickade 800 kränkande sms till kvinna

Nyheter Mannen ska även ha dykt upp på hennes jobb och bytt lås i hennes lägenhet. En man i 30-årsåldern åtalas för bland annat fyra fall av ofredande, skadegörelse och egenmäktigt förfarande riktat mot en kvinna i Rotebro.tisdag 1/12 11:10

Pandemin tvingar kyrkan att satsa digitalt i jul

Nyheter Gudstjänster och konserter i Sollentuna livesänds via nätet Från första advent och ända fram till jul brukar kyrkan ha ett späckat schema, men i år blir allt annorlunda på grund av coronapandemin – Tiden nu och till jul är vår största tid, vi brukar ha...tisdag 1/12 5:40