Nystart. SVT startar ny lokal-tv-redaktion i Märsta. Foto: Mostphotos / Mikael Andersson

SVT slår upp ny redaktion i Märsta

SVT öppnar fyra nya redaktioner under 2022 – en av dessa är belägen i Märsta. Det är en del i tv-bolagets satsning på lokaljournalistik.

  • Publicerad 10:03, 21 okt 2021

Var du än bor i Sverige ska din verklighet återkommande synas i SVT

Märsta, Västervik, Åmål och Dorotea. Det är de fyra nya platserna där SVT under nästa år öppnar lokala redaktioner. Detta i deras satsning på lokaljournalistik.

– SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv. Journalisterna i Märsta, Västervik, Åmål och Dorotea kommer att granska och fånga frågor som är riktigt viktiga för tittarna och också lyfta fram lokala frågor som kan vara intressanta för alla i Sverige, säger Hanna Stjärne som är VD på SVT i ett pressmeddelande.

SVT har under de senaste åren öppnat lokala redaktioner på flera platser i landet. I början av 2015 fanns SVT på 27 orter. När de fyra nya redaktionerna är etablerade kommer tv-bolaget att ha 48 redaktioner runt om i landet. SVT:s målsättning är att ha lokaljournalistik på 50 orter under 2023.

I pressmeddelandet skriver SVT att den rekordsnabba utbyggnaden finansiellt har möjliggjorts genom tuffa omprioriteringar och besparingar.

Public serviceavgift eller public serviceskatt?

Just finansiering för SVT har varit uppe på tapeten vid flera tillfällen, den så kallade Public serviceskatten. Tidigare under hösten gav sig Sigtunas kommunalråd, Olov Holst (M), in i debatten.

Han vill tillsammans med fyra andra kommunalråd i Sverige att Moderaternas partistyrelse verkar för att avskaffa den. Något som Mitt i Sigtuna tidigare har skrivit om.

”Att ersätta en avgift som betalas av alla som har en tv-mottagare med en skatt för alla som har ett jobb är för samhället till och med en försämring", skriver de fem moderaterna i en debattartikel i Expressen.

L: ”Sigtuna ska bli bästa skolkommunen”

Nyheter Val. Skola och trygghet högt på dagordning Trygghet, äldreomsorg och bostadspolitiken blir heta ämnen inför valet enligt Liberalernas Pernilla Bergqvist.torsdag 25/11 13:07

Bedrägerier mot äldre ökar i Sigtuna

Nyheter Luras. Verbala tjuvar försöker blåsa äldre En bedrägerivåg som svept över norrort har även nått Sigtuna. Flera äldre i kommunen har blivit uppringda av misstänkta bedragare.tisdag 23/11 11:52

Coronarapport: 57 coronafall i Sigtuna

Nyheter Testning. Alla uppmanas testa sig igen, meddelar FHM. Folkhälsomyndigheten inför vaccinpass och rekommenderar vaccinerade att testa sig igen, efter ökad smittspridning. I Sigtuna kommun ökar smittan något igen.fredag 19/11 9:58