På den stora glasentrén förkunnas flytten. I mitten av april är planen att flyttlasset ska gå från Sankt Eriksgatan till Fleminggatan/Kronobergsgatan där tidigare Japan Photo hade butik, berättar Olav Klemets, hallansvarig på Bingohallen.

https://www.mitti.se/nyheter/darfor-overlever-st-eriksgatans-nojesdinosaurier/aRKpib!7M1lE8g7xzV6jPhS2KLUkw/

Anledningen är snarare att pandemin gjort andra lokaler lediga än att den slagit så hårt mot bingohallen att de inte har råd att vara kvar enligt honom.

– Visst har vi lidit av coronan och det kan ha spelat in men det är inte huvudanledningen. Lokalen har egentligen varit för stor hela tiden, men det var inte så lätt att få tag i någon annan innan coronan, men nu hittade vi en som passade. Det är kul men ändå lite tråkigt att byta. Men vi stannar på Kungsholmen, det är viktigt, säger han och betonar att de ägs av drygt 200 idrottsföreningar i Stockholm varav flera på Kungsholmen.

I den nya lokalen kommer det, när det inte är restriktioner, finnas plats för cirka 100 spelare plus ett mindre utrymme för ytterligare cirka 30, jämfört med dagens två plan för cirka 250 spelare vilket har gjort att de kallat sig för Sveriges största bingohall.

https://www.mitti.se/nyheter/fridhemsplans-bingohall-ar-deras-andra-hem/lmsee!6132719/

Kaféet som hyr in sig vid Sankt Eriksgatan kommer inte flytta med enligt Klemets.

Några större förändringar förutom kaféet, ytan och att de inte kommer kunna göra både drop in-spel och så kallade matinéföreställningar samtidigt blir det inte. Enligt honom är bingon på uppgång.

– Rökförbudet slog hårt, då gick spelandet ner. Men sedan dess har det ökat hela tiden. Enligt en undersökning från Svenska spel är snittåldern på de som spelar 48 år, även om vi har haft ganska mycket pensionärer vid Fridhemsplan. Men det är ett socialt spel, alla lär känna varandra, säger Klemets.