Deltagarantalet väntas bli fler än någonsin på lördag. Foto: Läsarbild Melinda Martinez

Sveriges gladaste lopp går mot rekord

Nu på lördag är det dags för årets upplaga av Glädjeruset. Ett motionslopp för alla mellan Hägernäs Strand och Näsby slott.

  • Publicerad 11:00, 21 aug 2018

För fjärde året i rad arrangerar Team Nordmark ett motionslopp i Täby, Glädjeruset. Och det ser ut att bli deltagarrekord – i år igen.

– Deltagarantalet ser jättebra ut. Just nu är nästan 700 stycken anmälda plus att vi hoppas på att ett par hundra barn ställer upp i ”Knatteruset” på 400 meter. Det är jättekul att så många vill delta i loppen och att vi har en blandning av folk som springer, går eller rullar fram. Det som sticker ut i år är att de flesta politiska partierna i Täby har anmält flera deltagare, säger Mikael Nordmark.

Banan sträcker sig mellan längs vattnet mellan Hägernäs Strand och Näsby slott i distanserna 10 km eller 5 km samt barn- och juniordistans.

Målgång i Stockholm Marathon 2018. Foto: Martina Huber

Team Nordmark

Mikael Nordmark springer med sin hjärnskadade son Hugo Nordmark som sitter i sin specialdesignade vagn. Första gången de sprang ihop var Stockholm Marathon 2014.

Sedan dess har det blivit många tävlingar för duon och Team Nordmark har samlat in flera hundra tusen kronor till förmån för rörelsehindrade barn och ungdomar.

På lördag är det dags

På lördagen, den 25 augusti, fylls start och mål området med foodtrucks, aktiviteter för barn och uppvärmning lett av Friskis och svettis. Första start sker klockan 11.00 då knattarna springer iväg.

– Jag, min fru Anna och son Hugo springer ihop. Det är väldigt fint att kunna göra det ihop. Jag brukar poängtera att Glädjeruset fokuserar på löparglädje och inte prestation. Själv ska jag ha kul och hälsa på så många som möjligt längs banan, säger Mikael Nordmark.

Familjen Nordmark inför maraton 2018. Foto: Martina Huber

Fakta

Glädjeruset i korthet

  • Sveriges gladaste lopp Glädjeruset går i Täby lördagen den 26 augusti
  • Gå, spring eller rulla fram.
  • Välj mellan 400 meter, 2,5 kilometer, 5 kilometer eller 10 kilometer.
  • Start och mål vid Hägernäs IP.
  • Överskottet från loppet går till att främja ett aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning.
  • I år arrangeras loppet tillsammans med bland andra Täby IS Friidrott.
  • För mer information och anmälan: http://gladjeruset.se
Visa merVisa mindre

Fakta

Har rötterna i Lappland

Namn: Mikael Nordmark
Bor: Vallatorp
Ålder: 42 år
Familj: Frun Anna, barnen Hugo och Klara.
Aktuell: Som arrangör och deltagare i löpartävlingen Glädjeruset i Täby på lördag den 25 augusti.
Sysselsättning: Egen företagare inom personlig assistans. Ett företag som på sex år har vuxit till 1500 anställda över hela landet.
Kuriosa: Uppvuxen i Gällivare.