Sveriges bästa futsallirare är snart tillbaka

Hon prisades nyligen som Sveriges bästa futsalspelare på Fotbollsgalan i Globen. – Fast futsal är egentligen en egen och unik sport som jag älskar, säger Daniella Chamoun som snart är tillbaka i Botkyrkaklubben Falcao FC efter en svår fotskada.

  • Publicerad 08:00, 14 dec 2018

En fotskada gör att Daniella Chamoun ännu inte kan ta i för fullt på träningen med Falcao Futsal Club i Botkyrkahallen. Men 29-åringen visar ändå prov på tekniska konstnummer med bollen när hon gör kortare inhopp.

– Jag är mer sugen än någonsin på att spela. Jag hoppas vara tillbaka på allvar inom ett par veckor.

Falcaos damlag är regerande svenska mästare i futsal (inomhusfotboll). I finalen mot Lindahl stod det 6–6 vid full tid. Falcao var överlägset i förlängningen och segern skrevs till slut till 10–6. Daniella Chamoun gjorde sex (!) mål.

– Det var en av mina bästa matcher, säger hon anspråkslöst.

Blev galadrottning

Insatsen i SM bidrog kraftigt till att hon under Fotbollsgalan i Globen för en månad sedan prisades som landets bästa futsalspelare på damsidan.

– Jag blev väldigt glad och stolt och det är ett bevis på att jag gjort ett bra jobb. Men jag vill också säga att mina tränare och lagkamrater i Falcao är delaktiga i utmärkelsen.

Daniella Chamoun får ta det lugnt med träningen ett par veckor till. Foto: Pekka Pääkkö

Det Botkyrkabaserade mästarlaget har även inlett denna säsong starkt och siktar på ett nytt SM-guld. Men Daniella Chamoun har ännu inte varit med på grund av skadan i vänster fot.

– Jag har inte spelat sedan den 12 september då vi mötte Ryssland i en EM-kvalmatch i Kroatien.

Daniella Chamoun gjorde båda de svenska målen i matchen som slutade 2–2. Men med facit i hand borde hon ha låtit bli att spela landskampen.

Tog tre sprutor

– Jag hade sedan tidigare ont i foten men vill ändå vara med. Jag fick smärtstillande sprutor både före, under och efter matchen. Det gjorde ändå så ont att jag nästan grät, men jag klarade det på ren vilja. Efteråt fick jag åka akut till sjukhus. Jag hade en fraktur i foten och blev gipsad.

Vad betyder futsal för dig?

– Oerhört mycket, något jag brinner för och som ger mig livsglädje.

Daniella Chamoun sprider själv glädje med sina tekniska finesser på futsalplanen. Inte bara till åskådarna i Botkyrkahallen, utan även på sociala medier.

50 miljoner visningar

Förra säsongen filmade tränaren Luciano Lorca en frisparksvariant i en cupmatch i Gnesta och lade upp den på  lagets Instagram.

– Filmen har delats runt hela världen och visats 50 miljoner gånger, säger Lorca.

Se filmen här: Det är Daniella Chamoun som inleder frisparksvarianten.

Fakta

Fem säsonger i fotbollsallsvenskan

Namn: Daniella Chamoun.

Ålder: 29 år.

Bor: Södertälje.

Aktuell: Utsågs nyligen till Sveriges bästa futsalspelare.

Klubb: Falcao FC (Botkyrka).

På meritlistan: Ett SM-guld i futsal och fem allsvenska säsonger med Hammarby och AIK i vanlig ”utomhusfotboll”.

Yrke: Socialpedagog.

Visa merVisa mindre

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!